‘Yıldız OSGB'

Yıldız Şirketler Grubu'ndan yeni atılım ‘Yıldız OSGB'

‘Yıldız OSGB'

Yıldız Şirketler Grubu'ndan yeni atılım ‘Yıldız OSGB'

09 Haziran 2013 Pazar 12:45
‘Yıldız OSGB'

 

Yıldız Şirketler Grubu’ndan yeni atılım ‘Yıldız OSGB

Yönetim Kurulu Başkanlığını Ali Rıza Yıldız’ın yaptığı Yıldız Şirketler Grubu, İş sağılığı ve güvenliği hizmeti verecek ‘YILDIZ OSGB’yi kurdu. Grup, medyadan sonra yeni sektördeki açığı kapatıp  hızla markalaşacak.

 ""

Yönetim Kurulu Başkanlığı Ali Rıza Yıldız

 

Bünyesinde Flashaber’i barındıran Yıldız şirketler Grubu, yeni bir sektörle hizmet yelpazesini genişletti. İş sağlığı ve güvenilği noktasında hizmet verecek olan ‘YILDIZ OSGB’ çalışmalarına başladı. Medya sektöründe olduğu gibi bu sektörde ihtiyaçlara en iyi şekilde cevap verecek donanıma da sahip Yıldız OSGB hızla markalaşacak.

""

Siz tercih edin biz çözelim!

Yıldız OSGB olarak iş güvenliği uzmanlarımız ve diğer deneyimli personelimizle iş sağlığı ve iş güvenliği hizmeti verilecek. Yıldız OSGB müşterisine kanuna en uygun şekilde hizmet vererek meslek hastalıkları ve iş kazalarının önlenmesine katkıda bulunacak. Çekmeköy’de merkez ofisini açan Yıldız OSGB, İstanbul ve civar illerde gelen taleplere hızla cevap verecek kapasite ve donanıma sahip. Geçtiğimiz hafta hizmet vermeye başlayan Yıldız OSGB mobil sağlık aracıyla da farklılığını ortaya koyuyor.

""

YILDIZ OSGB’de Makine Müh. İş Güvenliği Uzmanı Ayten Delikaya  sektörde bilinmeyenleri ve merak edilen tüm konularla ilgili sorularımızı cevapladı…

-İş sağlığı ve güvenliği kısaca nedir?

Bütün mesleklerde; çalışanların sağlıklarını; sosyal, ruhsal ve bedensel olarak en üst düzeyde sürdürmek, çalışma koşullarını sağlığa uygun hale getirmek için; çalışanları zararlı etkilerden ve tehlikelerden koruyup daha güvenli bir çalışma ortamı yaratarak, işin ve çalışanın; birbirine uyumunu sağlamak üzere kurulmuş bir bilim dalıdır. Tıbbi, teknik, ekonomik, sosyal ve hukuki yönleri olan bir kavram olarak kısaca; ‘İşçilerin iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı korunmalarının sağlanması’ şeklinde tanımlanabilir.

-İş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaştırılıp devamının sağlanması ile topluma, işverene ve ekonomiye olan katkısı ne olacaktır?

İş sağlığı ve güvenliğinin amacı, kaza ve hastalık şeklinde ortaya çıkan tehlikelerden çalışanları korumak, zarar verici etkileri asgariye indirmek, mümkünse ortadan kaldırmak, fiziksel ve ruhsal yönden tam iyilik halini hedefleyip yaşam kalitesini yüksek tutarak çalışanların mutlu olmasını sağlamaktır. Bugün ülkeler, iş kazaları ve meslek hastalıklarının neden olduğu maddi ve manevi kayıpları azaltmak ve bu yolla kaybedilen maddi değerleri ekonomiye kazandırmak için yoğun bir çaba içerisine girmişlerdir. İş sağlığı ve güvenliği konusuna bilimsel bir temel üzerinde yaklaşan gelişmiş ülkeler bu kayıpları çok az seviyeye çekmeyi başarmışlardır. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıklarının bir bölümü ölümle, bir bölümü ise sakatlanma ve yaralanmalarla sonuçlanmaktadır. Bu olayların manevi üzüntüsü ve meydana gelen maddi zararın ve milli servet kaybının büyüklüğü insanların iş sağlığı ve güvenliği üzerinde önemle durmalarının önemli nedenleridir.

""

-6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun getirdiği yenilikler ve yükümlülükler nelerdir?

İş sağlığı ve güvenliği konusu ilk kez müstakil bir kanunda ele alınmıştır. Kamu ve özel sektör ayırımı gözetmeksizin tüm çalışanlar kanun kapsamına alınmıştır. Düzeltici bir yaklaşım yerine önleyici bir yaklaşım esas alınmıştır. İşyerleri yapılan işin niteliğine göre tehlike sınıflarına ayrılmıştır. Bütün işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi gibi uzman personel görev yapacaktır. İşverenler ortak sağlık güvenlik birimlerinden hizmet alabileceklerdir. Devlet, 10’dan az çalışanı olan işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri giderlerini destekleyecektir. İş kazaları ve meslek hastalıklarını önleme adına önceden risk değerlendirmesi yapılacaktır.

-6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun işveren açısından getirdiği yükümlülükler nelerdir?

Genel hatlarıyla şöyle ifade edebiliriz: İş sağlığı ve güvenliği koşullarını iyileştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak. Çalışanı sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğunu dikkate alma. Risk değerlendirme raporlarını da göz önünde bulundurarak genel bir önleme politikası geliştirmek. Mesleki risklerin önlenmesi için, eğitim ve bilgi verilmesi dahil her türlü tedbiri alma. Çalışma ortamında gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaları yaptırmak. İzleme, denetleme ve uygunsuzları giderme. Çalışanların hayati tehlikesi bulunan yerlere girmemesi için gerekli tedbirleri almak.  Aynı çalışma alanını birden fazla işverenin paylaşması durumunda koordinasyon sağlamak.

""

YILDIZ OSGB Genel Müdürü Ünal Karadağ: “Tüm donanımlara sahibiz”

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu noktasında bilgi ve tecrübeye sahip YILDIZ OSGB Koordinatörü Ünal Karadağ, bu sektörde yeterli fiziki şarların ve  tecrübeli personelin önemli olduğuna vurgu yaptı. YILDIZ OSGB’nin tüm donanımlara sahip bir firma olduğunu söyleyerek, “Hem işveren, hem de işçiler gönül rahatlığı ile bizden eğitim talep edebilir” dedi. Karadağ, sektördeki diğer merak edilen konulara da açıklık getirdi…

-Hangi büyüklükteki firmalar İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında hizmet alması gerekmektedir?

50 ve üzeri işçi çalıştıran firmalar ile 50 kişinin altında işçi çalıştıran tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan firmalar bu kanun kapsamında iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı istihdam hizmeti almak zorundadır.

-İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında belirtilen hizmetlerin alınmaması sonucu doğacak yasal yaptırım ve para cezaları ne boyuttadır?

50 kişi altında işçi çalıştıran firmalar bu kanunun gerektirdiği hizmetleri almaması ve bunun tespiti halinde en az 5000 TL. 50 ve üzeri işçi çalıştıran firmalar 15000 TL ve her işçi için aylık 4000 TL ‘ye yakın ceza ile karışı karşıya kalabilir.

-Firmaların iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi istihdam hizmetini ne kadar süre almaları gerekiyor?

50 ve üzeri işçi çalıştıran firmaların bu hizmeti sürekli almaları gerekmektedir. 50’nin altında işçi çalıştıran firmalar ise 2014 Temmuz ayı itibarı ile bu kapsama dahil olacaklardır. Firmaların aylık olarak bu hizmeti almaları gerektiği süreler ise bakanlığın belirlemiş olduğu standartlar dahilinde hesaplanmaktadır.

""

NEDEN  YILDIZ OSGB’Yİ TERCİH EDELİM?

ÇÜNKÜ….

• Yasalardan doğan tüm yükümlülüklerinizi YILDIZ OSGB yerine getirecektir.
• İşyeri Hekimi, risk grubuna göre İş Güvenliği Uzmanı, Sağlık Elemanı gibi elemanları görevlendirme yükümlülüğünüz olmayacak. İhbar ve kıdem tazminatlarını düşünmeyeceksiniz.
• İSGB kurmanız durumunda bulundurmanız gereken en az, 12 m² Sağlık Hizmetleri, 8 m² İş Güvenliği hizmetleri için oda bulundurma zorunluluğunuz olmayacak.
• İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği Ek:1 gereği bulundurmanız gereken ‘Asgari Malzeme Listesi’ bulundurma zorunluluğunuz olmayacak.
• İşletme körlüğünden kurtularak; eksikler ve gereklilikler profesyonel bir kadro tarafından ortaya çıkarılacak.
•  Gerekli hallerde (hastalık veya özel sebepler) işe devam edemeyecek doktorunuz veya mühendisiniz yerine aynı niteliklere haiz bir personel zaman kaybı olmaksızın görevi yürütecektir.
• YILDIZ OSGB tarafından görevlendirilen iş güvenliği uzmanı veya iş yeri hekimimizin yine YILDIZ OSGB tarafından denetlenmesi sağlanarak verilen hizmetin kalitesi arttırılacaktır.
• Şirketinizde görevlendirilecek uzmanlarımız sadece eksikleri tespit etmeyecek, bu eksiklerin nasıl giderileceği konusunda da öneriler getirecektir.
• YILDIZ OSGB gizlilik ilkesini baz alarak çalışan ve tarafsız olarak 3. göz denetimlerini yapabilecektir.
• İşçilerin sağlık gözetimine ve çalışma ortamının gözetimine ait bütün bilgileri işveren adına kayıt altına alınacak, saklanacak ve gerekli istatistikler oluşturulacaktır.
• YILDIZ OSGB işveren adına Bakanlıklar ile ilgili tüm yasal süreçleri takip edecek ve  işverene raporlama yapacaktır.

 

AYRINTILAR VE DAHA GENİŞ BİLGİ İÇİN

http://www.yildizosgb.com.tr

Adresini tıklayın 

 

İletişim : Çavuşbaşı Cad. Merkez Mh. Betül Sk. No: 4/A Çekmeköy / İstanbul

Bilgi için: 0530 153 51 11

www.yildizosgb.com.tr

Son Güncelleme: 09.06.2013 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72