Vefa Destek Grubu Şile Sokaklarında

COVİD-19’a karşı sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Şile Kaymakamlığı, Şile Belediyesi ve Şile Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ‘Vefa Destek Grubu’ kuruldu

Vefa Destek Grubu Şile Sokaklarında

COVİD-19’a karşı sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Şile Kaymakamlığı, Şile Belediyesi ve Şile Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ‘Vefa Destek Grubu’ kuruldu

07 Nisan 2020 Salı 13:30
Vefa Destek Grubu Şile Sokaklarında

COVİD-19’a karşı sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Şile Kaymakamlığı, Şile Belediyesi ve Şile Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ‘Vefa Destek Grubu’ kuruldu.

Şilelilerin ihtiyaçlarının karşılanması hususunda sokakların gizli kahramanı haline gelen ‘Vefa Destek Grubu’ market ihtiyacından, vatandaşların maaşlarını çekmesine kadar birçok konuda yardım elini uzatırken, Şile Belediyesi iletişim merkezine gelen çağrılarla 475 kişiye ulaşan ekipler vatandaşın günlük ihtiyaçlarına çözüm sağlıyor.

Tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını olmayan vatandaşlar için çalışmalar başlatan grup, ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek ihtiyaçlarını belirleyip, kendilerine yardımda bulunuyor.

TEŞEKKÜRLER ‘VEFA’LILAR

65 yaş üzeri vatandaşların, engellilerin, kronik rahatsızlığı bulunan hastaların ve kimsesizlerin temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla oluşturulan Şile Vefa İletişim Merkezi, 444 7453, 112 ve 155 numaralı telefonları arayan vatandaşlara temel ihtiyaç maddeleri isteyenlerin alışverişleri yapılıyor, ilaçları alınıyor.

Telefonla ulaşamayan olsa bile Şile Belediyesi Sosyal Hizmetler Biriminde kayıtlı olan vatandaşlara ulaşılıyor, ihtiyaçları soruluyor. Bu zorlu süreçte büyük yükü sırtına almaktan çekinmeyen belediye ekipleri verdikleri hizmetlerle vatandaşların taktirini toplarken Vefa Destek Grubu ekiplerine teşekkürlerini iletiyorlar.

DEVLETİMİZİN ALDIĞI ÖNLEMLERE UYALIM

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile sakinlerine seslenerek, “65 ve üstü yaşta olup yalnız yaşayan vatandaşlarımızdan ricamız, lütfen evlerinden çıkmasınlar. İhtiyaçlarıyla ilgili 444 7453, 112 ve 155 no’lu telefonları arasınlar. İsteyenlerin alışverişlerini yapıyor, eczanelerden ilaçlarını aldırıyoruz. İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırıyoruz. Bizlere destek sağlayan kurum ve kuruluşlara, Vefa Destek Grubunda görevli olan çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Birde hemşehrilerimizden bir konuda daha dikkatli olmalarını istiyorum. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza her türlü yardımı ulaştırmak için sizlere yardımcı olan arkadaşlarımıza Şile Belediyesi Tanıtım Kartı verilmiştir. Sorduğunuzda bu kartı gösteremeyen kişilere itibar etmeyin.

Devletimizin duyurduğu kurallara özenle uyarsak, zorunlu haller dışında evlerimizden çıkmaz, sosyal mesafeyi korumaya dikkat edersek, el ve gönül birliği içerisinde sabırla bu sıkıntılı süreci de en az zararla atlatacağımıza gönülden inanıyorum. Bütün vatandaşlarımızdan bu konuda destek, anlayış ve kurallara uymalarını istirham ediyorum’ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72