VE ÇEKSİAD KAPILARINI AÇTI

ÇEKSİAD üyelerini yeni dernek merkezinde kahvaltılı Programda buluştu. Birlik beraberlik görüntüsü ve yoğun katılım Başkan Erdal Albayrak ve yönetimini motive ve mutlu etti. Ardından basın mensupları ile derneğin dünü, bugünü ve yarını değerlendirildi.

VE ÇEKSİAD KAPILARINI AÇTI

ÇEKSİAD üyelerini yeni dernek merkezinde kahvaltılı Programda buluştu. Birlik beraberlik görüntüsü ve yoğun katılım Başkan Erdal Albayrak ve yönetimini motive ve mutlu etti. Ardından basın mensupları ile derneğin dünü, bugünü ve yarını değerlendirildi.

11 Aralık 2021 Cumartesi 15:50
VE ÇEKSİAD KAPILARINI AÇTI

Yaklaşık 5.5 sene kapalı kalan Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD) hızlı bir dönüş yapmış ve kaldığı yerden startı vermişti. Önce kongre yapıldı. Erdal Albayrak Başkanlığında oluşan yeni yönetim kolları sıvadı. İlk ve En önemli hedef ÇEKSİAD’ın vizyon ve hedeflerine yakışır bir dernek binası tutmak. Nihayetinde o hedefte gerçekleştirildi. Çavuşbaşı Caddesinde 400m2’lik yer tutuldu, İleri teknoloji ile donatılan yeni dernek merkezi geçtiğimiz hafta kapılarını açtı.

Dernek üyeleri, yeni dernek merkezinde ilk kez bir araya geldi. Yaklaşık 90 kişilik bir katılımın olduğu birlik, beraberliğin tavan yaptığı bir katılımın olduğu bildirildi. ÇEKSİAD ilk açılış toplantısında ahde vefa örneğini bir kez daha gösterdi. Vefat eden dernek üyelerinin adı verilen Şefik Ekşi konferans salonu ve Yasin Mollaoğlu eğitim salonunun açılışı gerçekleştirildi. Dernek yapım aşamasında emeği geçenlere çiçek takdim edildi. Dilek ve temennilerle program sonlandırıldı.

SONRASINDA ERDAL ALBAYRAK VE YÖNERİMİ BASIN MENSUPLARINI AĞIRLADI

Bu kahvaltılı programının morali ile ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak ve yönetimi bu kez basın mensupları ile bir araya gelerek hem üyeler ile yaptıkları kahvaltı hakkında bilgi verdi hem de genel bir durum değerlendirmesi yaptı.

Erdal Albayrak’ın dikkat çeken açıklamalarının satır başları şöyle:

YILMADIK!, KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ

‘’Bilindiği gibi OHAL kapsamında çıkarılan 701 sayılı KHK ile kapatılan ÇEKSİAD 5.5 yılın ardından iade i – itibar verilerek yeniden açılmıştı. OHAL komisyonu tarafından haklılığı ve itibarı tescillenen ÇEKSİAD bugün kaldığı yerden devam ediyor. Bu süreçte elbette yılgınlıklar oldu, ama çoğu üyemiz ‘devam edelim’ deyince hep beraber kolları sıvadık. Yoğun katılımla bir kongre gerçekleştirerek yeni yönetim kurulu arkadaşlarımızla yola koyulduk’’.

ÇEKSİAD’A YAKIŞIR DERNEK MERKEZİ

‘’Öncelikle dernek merkezi yeri tuttuk. Misyonumuza, hedeflerimize ve vizyonumuza yakışır kurumsal bir yapı için büyük emek sarf ettik. 400 metre karelik dernek merkezimizin yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’’

O GÜN İYİKİ YENİDEN DEVAM ETMİŞİZ DEDİM

Geçtiğimiz haftada dernek merkezimizin kapılarını açtık. Misafir davet etmediğimiz basına kapalı bir program ile üyelerimizle ilk kahvaltımızı gerçekleştirdik. Herkes eteğindeki taşları döksün ve gelecekle ilgili fikirlerini ortaya koysun istedik. Kahvaltıdaki yoğun katılım ve birlik beraberlik görüntüsü hepimizi mutlu ve motive etti. O günkü görüntü ve katılımı gördükten sonra iyi ki derneği yediden açtık dedim. 90 üyemiz davetimize katıldı. Katılmayan arkadaşlarımızda mazeretlerini bildirdi. Şunu gördük ki üye sayısı önemli değil, önemli olan nitelikli sayısı.

ÇEKSİAD AKADEMİ VE GENÇ AKADEMİ ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Yeni dönemde ne yapacağız. Çok daha dinamik bir şekilde O 5 yıllık arayı kapatıp, geçmişteki eksiklikleri de görüp gelecekte ne yapabilirizi planlayacağız. Şimdiden planladığımız projelerimiz var. Bunlardan en önemlilerinden biri ÇEKSİAD Akademi ve Genç ÇEKSİAD. Önceliğimiz eğitim olacak. Kendi üyelerimizin vizyonunu geliştirecek, gelişen şartlara adapte eden, ekonomik gelişmelere ayak uydurmalarını sağlayan eğitimler düzenleyeceğiz. Yine hem işimizi hem de derneğimizi ilerde emanet edeceğimiz çocuklarımıza bilgi ve birikimlerimizi aktaracağız.

NOKTA ATIŞI PROJELERE HAZIR OLUN

Bunun yanında sosyal dernekçiliğimiz devam edecek. Ancak daha kurumsal ve nokta atışı çalışmalarla. Sadece lokal anlamda değil bütün toplumu kapsayacak çalışmalarımız olacak. Örneğin Şile Orman Bölge müdürlümüzle yaptığımız görüşmeler sonucunda o bölgede yaklaşık 5 bin ağaçlık ÇEKSİAD hatıra ormanı projemiz var. Kültür ve sanat etkinliklerimiz daha fazla olacak. Dernek merkezimiz günde 15- 16 saat açık ve canlı olacak. Lokalimizi yasal anlamda kurup güzel bir anbians oluşturacağız.

ÖNEMLİ OLAN SAYI DEĞİL NİTELİK

Üyelikleri sınırlı tutacağız. Üyelerimiz belli bir düzeydeki iş adami ve sanayici olacak. Şimdi bir esnafla bir iş adamının hem hedefleri farklı hem de sorunları. Zaten esnaf ve işadamlarını bir araya toplayan birçok dernek var, biz böyle bir yöntem izlemeyeceğiz. Ama kadınlara karşı bir pozitif ayrımcalık yapacağız. Kadın üyelerimizi artırmayı düşünüyoruz.

GİDENE DUR DEMEYİZ

Şuan üye sayımız noktasında bir sıkıntımız yok. Şuan 110 üyemiz var. Ama bize katkı verecek, vizyonu olan biri gelirse neden olmasın, üye yaparız. Ama sırf üye sayısını artırmak için üye yapacakta değiliz, buna ihtiyacımızda yok. Kapalı kaldığımız süreçte ayrılan üyelerimizde oldu, demokratik haklarıdır saygı duyduk. Yine bu süreçte bizim yoğurt yiyişimizi beğenmeyenler olabilir. Bu yüzden ayrılmak isteyen yeni üyelerimizde çıkabilir. Biz bunu kayıp değil bir kazanç olarak görürüz.

ARKADAŞLARIMIZIN ARASINA SİYASET GİRMEYECEK

Bir derneği veya bir sivil toplum kuruluşunu siyasetten tamamen ayrıştıramazsınız. Ama biz siyaseti bu derneğe sokmayacağız. Arkadaşlarımızın arasına siyaset girmeyecek. Buraya bir siyasetçi gelip te diğer siyasi partiye gönül vermiş üyelerimizi rencide edecek konuşma yapamayacak. Benim partim bir kere senin partin iki kere muhabbeti de olmayacak. Biz siyaset yapmak için buraya gelmedik.

BİZE YÜZ ÇEVİREN SİYASETÇİYİ BAŞTACIMI YAPACAĞIZ!

Bunu neden söyledim. Kapalı kaldığımız dönemde hiçbir siyasi partiden destek görmedik. Sevinen olmuştur üzülen olmuştur bu konuda bir şey söyleyemem. Ama şunu söyleyebilirim; siyasette en büyük kural alan açmaktır. Siyasetçi vitrinde iki süs istemez. Birisi aradan çıksın ister. Bu siyasetin doğasında var. Ama bir hakkı da teslim etmek lazım. Belediye başkanımızın bizi destekler mahiyette arkamızda durduğunu da biliyorum ve kendisine teşekkür ediyorum. ÇEKSİAD’ın geçmiş dönemde bu ilçedeki kurum ve kuruluşlara yaptığı destek ve katkıyı herkes biliyor.

BEREKETLİ DERNEĞİZ, BEREKET GETİRDİK

ÇEKSİAD’ın açılması ile birlikte bir hareketlilikte beraberinde geldi. Ortalık şenlendi diyebilirim, bir bereket getirdik. Bizim sahaya çıkmamız diğer dernekleri de tetikledi.

ÇEKSİAD basından sorumlu başkan yardımcısı Halis Görken ise basın mensuplarını bilgilendirdi. Özellikle eğitim konularında sürprizler olacağını söyleyen Görken, basın mensuplarına bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkür etti. Programın sonunda Basın mensuplarına çam sakızı çorban armağanı isimlerinin yazılı kupa hediye edildi.

Son Güncelleme: 11.12.2021 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3