Uzundere ve Naldöken derelerinde ıslah çalışmaları

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in göreve gelmesinin ardından Sultanbeyli,...

Uzundere ve Naldöken derelerinde ıslah çalışmaları

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in göreve gelmesinin ardından Sultanbeyli,...

18 Ağustos 2013 Pazar 14:04
Uzundere ve Naldöken derelerinde ıslah çalışmaları

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in göreve gelmesinin ardından Sultanbeyli, sorunlarını tek tek geride bırakıyor. Başkan Keskin’in mülkiyetten sonra ilçenin en büyük ikinci sorunu dediği derelerde bir süre önce ıslah çalışmaları başlamıştı. Bu kapsamda Sultanbeyli’nin en büyük deresi olan Uzundere ve onun kolu Naldöken Deresi’nde de çalışmalar başlamak üzere.

 

İlçede çeşitli projeleri hayata geçiren Sultanbeyli Belediyesi, Sultanbeyli’yi bir sorunundan daha kurtarıyor. Son yıllarda hayat bulan projelerle çehresi değişen Sultanbeyli’de, ilçede var olan derelerde ıslah ediliyor. Konuyla ilgili İBB, İSKİ ve Sultanbeyli Belediyesi yaptıkları hazırlıkların ardından dere ıslahı çalışmalarını bir süre önce başlatmıştı. Yapılan çalışmaların ardından Uzundere ve onun kolu Naldöken Deresi’nde de çalışmalar için hazırlıklar yapıldı. İlçe genelinde 7 dere bulunuyor. 

 ""

Uzundere, ilçenin en büyük deresi

Mecidiye, Turgut Reis ve Akşemsettin Mahalleleri’nin içinden geçen Uzundere, Sultanbeyli’nin en büyük deresi. Uzundere ve Naldöken dereleri ıslahı iki aşamalı olarak ihale edildi. İSKİ ihale firmasını neticelendirmek üzere çalışma yapıyor. Uzundere ve Naldöken Deresi yatağında bulunan yapıların İSKİ kamulaştırması sonucunda yıkımları yapıldı. Yıkımı yapılan yapılara İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gecekondu Mesken Müdürlüğü tarafından karşılıkları verildi. İlçenin altyapı çalışmaları dere ıslahlarıyla birlikte büyük ölçüde tamamlanmış oluyor. Islah çalışmalarının yapıldığı derelerin hemen yanında atık su kolektörleri de yapılıyor. Bu çalışmayla atık suların kontrol altına alınması hedefleniyor.

 

Ak Tutan Deresi ıslahı bitti

Adil Mahallesi’nde bulunan Hamidiye Deresi ve yine Adil Mahallesi ile Mimar Sinan Mahallesi bağlantısında bulunan Karapınar Deresi de ıslah çalışmalarının yapıldığı dereler. Hasanpaşa Mahallesi’nde bulunan Karanlık Dere ve Abdurrahman Gazi Mahallesi ile Mehmet Akif Mahallesi arasında bulunan Ak Tutan (Keçikale) Deresi ıslah çalışmaları ise bitti.

 

 

Son Güncelleme: 18.08.2013 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3