Uyuşturucuyla Mücadelede Sivil Toplum Kuruluşlarından örnek kampanya

Fatihin Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği öncülüğünde düzenlenen “Uyuşturucuya hayır. Uyuşturucuyla mücadelede devletimizin yanındayız” kampanyasına destek veren Maltepe Kaymakamlığı ve 46 STK başkanı ile tanınmış sanatçılar Maltepe meydanında düzenlenen etkinlikte bir araya geldiler.

Uyuşturucuyla Mücadelede Sivil Toplum Kuruluşlarından örnek kampanya

Fatihin Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği öncülüğünde düzenlenen “Uyuşturucuya hayır. Uyuşturucuyla mücadelede devletimizin yanındayız” kampanyasına destek veren Maltepe Kaymakamlığı ve 46 STK başkanı ile tanınmış sanatçılar Maltepe meydanında düzenlenen etkinlikte bir araya geldiler.

20 Şubat 2018 Salı 11:39
Uyuşturucuyla Mücadelede Sivil Toplum Kuruluşlarından örnek kampanya

Kampanya’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, uyuşturucu ile mücadelede başarılı olmanın öncelikle ne kadar ciddi bir mesele ile yüz yüze olunduğunun kavranmasından geçtiğini belirtti. Dallı; ”Bunu bütün kalbimizle hissetmemiz; sonra da hep birlikte bu illetle savaşmamız gerekir” dedi.

Geleceğimizi tehdit ediyor

Bağımlılığın, özellikle uyuşturucu bağımlılığının ülkemizin karşı karşıya bulunduğu en büyük tehditlerden biri olduğunu belirten Dallı, şöyle devam etti.

“Bu korkunç illet, bütün toplumu, ama özellikle gençleri hedef almaktadır. Bu sorunla mücadelede başarılı olabilmek için, öncelikle ne kadar ciddi bir mesele ile yüz yüze olduğumuzu kavramamız, bunu bütün kalbimizle hissetmemiz; sonra da hep birlikte bu illetle savaşmamız gerekmektedir.

Uyuşturucu bağımlısı olmuş insanlarımızı tedavi etmek için elbette her türlü çabayı göstereceğiz. Polisimiz, jandarmamız ve devletimizin sorumlu birimleri her türlü mücadeleyi yapacak. Ancak asıl yapmamız gereken, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu belaya hiç bulaşmamasını sağlamaktır. Çünkü bir bağımlının tedavisi mümkün olmakla birlikte hiç kolay değildir. Şunu unutmayalım ki, uyuşturucu, geldiği nokta itibariyle geleceğimizi tehdit eden bir problemdir ve bununla mücadele de bir çeşit vatan ve millet savunmasıdır.

Bu ağır sorumluluğu yüreklerinde hissederek bu etkinliği düzenleyen, başta Fatih’in Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği olmak üzere bütün STK’larımıza, desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Sn Osman Boyraz’a, hafta sonu değerli vakitlerini ayırıp bugün ilçemize gelerek bu mücadelede farkındalık oluşmasına büyük katkı sağlayan çok değerli sanatçılarımıza, değerli muhtarlarımıza ve Maltepeli hemşehrilerimize, emeğiyle ve yüreğiyle destekleyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece her konuda olduğu gibi bu illetle mücadelede de başarılı olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır” dedi.

Fatih’in Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği Başkanı Bülent Gürpınar “Uyuşturucuya Karşı Devletimizin Yanındayız” kampanyasının tüm fertleri ilgilendirdiğini ancak duyarsız kalındığını ifade etti.

Çocuklarımıza sahip çıkacağız

Gürpınar, “Bize dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışından uzak durmalıyız. Çünkü gün gelir o yılan bir gün bizim çocuklarımız da sokabilir. Biz devletimiz başta olmak üzere koca yürekli STK başkanlarımız birlikte bağımlı olan çocuklarımız kurtaracağız, uçuruma götürülmek istenen çocuklarımıza sahip çıkacağız.” dedi.

Mühimmat olarak teröristlere gidiyor

Kampanyaya destek veren Maltepe Yeşilay dernek başkanı Sadık Çakır ise Türkiye'de ve dünyada hızla tütün alkol ve uyuşturucu madde alımı oranları artmakta ve maddeye başlama yaşının gittikçe düştüğünü belirterek aileleri uyardı. Çakır; “ Bağımlılık kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiler. Uyuşturucu madde kullananların iradesi azalır. Kişi normal yaşamdan uzaklaşır ve bir dizi hastalığa zehirlenmeye hatta ölüme sebebiyet verir. Alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden, bağımlılıklar yaratan ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, Milli kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek amacıyla çalışıyoruz.” dedi.

Farkındalık yaratmak isteyenleri önemsiyoruz

Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, “Uyuşturucudan çocuklarımızı koruyalım. Bu konuda çalışma yapanları tebrik ediyorum. Özellikle son yıllarda uyuşturucu ile mücadelede hem devletimiz hem belediyelerimiz çalışmalar yapmakta. İlgili bakanlığımızda da bu çalışmalar yapılmakta. Teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşmasından dolayı erişim ve ulaşım her tarafa kolaylaştı. Dolayısıyla çocuklarımıza vakit ayıramadığımız zaman, ne yaptığını sorgulamadığımız zaman, benim çocuğum yapmaz dediğimiz zaman maalesef başımıza geldiği zaman hadiseleri görüyoruz. Türkiye'de kullanma oranı yüzde iki buçuklarda . Bu az bir rakam değildir. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Bunun için de sizler gibi problemin farkında olup devletimizin yanındayız diyenleri çok önemsiyoruz. Bu kanayan yaraya bütün paydaşlar el atmaları gerekiyor.” dedi.

Türk'ün gücü her yerde, bunu uyuşturucuda da göstereceğiz

Kampanyaya katılan Maltepeli sanatçı Nur Ertürk ise özellikle aileleri uyararak çocuklarının özellikle arkadaşlarını tanımalarını istedi. Nur Ertürk şöyle devam etti. “Ülke olarak topyekûn terörle nasıl savaşıyorsak uyuşturucu da bir terördür, terörün bir başka çeşidi. O nedenle topyekûn savaşmalıyız. Çok tehlikeli, çok sinsidir. Özellikle anneler babalar ki bir anne olarak söylüyorum, benim çocuğum asla yapmaz benim başıma asla gelmez demeyin. İnanın bu illet, aklınızın köşesinden bile geçiremeyeceğiniz isimleri, kapısını çalıyor. Biz uyanık olacağız, birlikte olacağız, birlikte hareket edeceğiz.“

Mehteran eşliğinde başlayan kampanyaya Maltepe de faaliyet gösteren 46 STK destek verdi.

Kampanya İBB’nin çay, kek ve çorba dağıtımı ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3