TUSGİD GLOBALLEŞİYOR: BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Tunceli Sanayici Girişimcileri Derneği (TUSGİD) yeni yönetim değişikliği ile farklı bir kulvara evriliyor. Cem Haydar Bektaş başkanlığındaki TUSGİD, bir marka olarak uluslar arası arenada adından söz ettirmek için yola çıktı…

TUSGİD GLOBALLEŞİYOR: BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Tunceli Sanayici Girişimcileri Derneği (TUSGİD) yeni yönetim değişikliği ile farklı bir kulvara evriliyor. Cem Haydar Bektaş başkanlığındaki TUSGİD, bir marka olarak uluslar arası arenada adından söz ettirmek için yola çıktı…

29 Temmuz 2021 Perşembe 14:29
TUSGİD GLOBALLEŞİYOR:  BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Tunceli ya da unutturulmaya çalışılan adıyla Dersim, hep dik duran insanı ve zapt edilmeyen coğrafyasıyla nev-i şahsına münhasır bir bölge. Tunceli’de iş imkanının kısıtlı olması nedeni ile göç olgusu ile yıllar önce tanışılmış ülkemizin farklı bölgelerine dağılmışlardır. Ama gittikleri bölgelerde dernek ve sivil toplum kuruluşu adı altında gelenek ve göreneklerini de yaşatmayı bilmişlerdir.

TUSGİD HEDEF BÜYÜTTÜ

Tunceli Sanayici Girişimcileri Derneği(Tusgid) de bu amaçla kurulmuş bir dernek. Tunceli dışında yaşayan işadamlarını bir çatı altında buluşturmak için 2011 yılında kurulan Tusgid, yeni bir oluşumla globelleşme adına bir değişim yaşadı. Geçtiğimiz ay yapılan kongre ile başkanlığa tanınan bilişimci - işadamı ve siyasetçi Cem Haydar Bektaş seçildi. Başkan Bektaş, ve genç – dinamik ekibi ile birlikte vakit kaybetmeden çalışmalara başladı. Öncelikli olarak Dernek merkezi Ümraniye’ye taşındı. Tunceli Sanayici Girişimcileri Derneği(TUSGİD), yerel kalıpları yıkarak uluslararası bir oluşum olmak istiyor. Gurbetçi işadamlarının fazla olması bu hedefin aslında çok ta zor olmadığı görülüyor.

CEM HAYDAR BEKTAŞ: BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Yeni başkan ve yönetimin geniş vizyonu bir şans olabilir. Alanında marka isimler ile üyelerin ticaret hacmine katkı sağlamayı hedefleyen TUSGİAD çatısı altında olmak bir ayrıcalığa dönüşebilir. Tek çatı altında güç birliği ile Tuncelili Sanayici ve İşadamlarını daha güçlü ve etkin olmalarını sağlamak ile yola çıkan yeni yönetim kolları sıvadı. Yeni başkan Cem Haydar Bektaş ‘Birlikte daha güçlüyüz’ sloganı ile yola çıktıklarını söyleyerek ,"Dersim, Tunceli sanayici ve girişimciler için ''memleket'' daima önemli bir imge olmuştur. İş ve istihdam sağlamak için projeler üretip, öncülük yapmalıyız. İnanç merkezleri, doğal kaynakları Tunceli için bir şans. Gücümüze güç, sesimize ses katmak için harekete geçiyoruz. Türkiye’nin değişik bölgelerimizdeki ve gurbetteki işadamı ve sanayici hemşerilerimizle birlikte gönül ve güç birliği içinde en iyisini yapmaya çalışacağız. Ve hemşerilerimi bu oluşuma katkı vermeye bekliyorum " Diyor.

TUGİAD ÜYESİ OLMAK BİR AYRICALIK OLACAK

Tunceli Sanayici Girişimcileri Derneği(TUSGİD) Başkanı Cem Haydar Bektaş, oluşumun çalışmalarını şöyle özetliyor, ‘’TUSGİD ne mi yapıyor? Öncelikle, Tunceli’de ve Tunceli dışında faaliyet gösteren sanayici ve iş insanlarının vizyonlarını geliştirmek ve evrensel iş ahlakı kurallarına uygun davranmasını sağlamaya yönelik faaliyetlerde bulunuyor. Bölgenin doğal kaynaklarının ve entelektüel sermayesinin en etkin ve verimli kullanımını teşvik edecek politikalar oluşturuyor. Sadece üyelerine yönelik değil, genel olarak, Ülkenin Sanayicisi, girişimcileri, iş insanlarının ve özel olarak da üyelerinin daha profesyonel ve kurumsal çalışması için strateji, taktik ve politikalar üretiyor. Bölgesel kalkınmaya katkı için üyeleri arasında dayanışma sağlayacak verimi artıracak uygulanabilir ekonomik faaliyetleri yürütür’’.

Son Güncelleme: 30.07.2021 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3