Beykoz halkının yaşam kalitesini arttırmak amacıyla sağlık alanında da koruyucu, önleyici, tedavi ve rehabilite edici hizmetler sunan Beykoz Belediyesi, bilinçlendirme çalışmaları kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay Beykoz Şubesi ile “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü”ne özel sigara bağımlılığı ile mücadele etkinliği düzenledi.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yapılan sigaranın kişisel ve çevresel zararları konusunda farkındalık oluşturan programa Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Devlet Hastahanesi Başhekimi Süleyman Erdoğdu, İlçe Sağlık Müdürü Evren Canyılmaz, Yeşilay Beykoz Şube Başkanı Emin Yavuz, okul ve kamu birim müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler, kent konseyi üyeleri ve ilçe sakinleri katıldı.
İlçe Sağlık Müdürü Evren Canyılmaz 9 Şubat 1987’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ olarak kabul edilmesi ile ilgili sigaranın zararlarının işlendiği bir sunum yaptı. Slaytlı sunumda ülkemizde; 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun 19 Mayıs 2008 tarihinde fiili olarak yürürlüğe girdiğinden yola çıkılarak, sigaranın insan bedenine, çevreye verdiği zararlar, Dünyada her yıl sigaraya bağlı hastalıklardan yaklaşık 5 milyon kişinin, ülkemizde ise 100.000 kişinin hayatını kaybettiği, sigara ve akciğer kanseri arasındaki ilişkiyi, sigaranın vücudun tüm sistem ve organlarını olumsuz yönde etkilediği hakkında bilgiler aktardı.
Kaymakam Ahmet Katırcı: “Sigarayı içen insan topluma ve kendisine zarar verir”
Kaymakam Ahmet Katırcı : “Bu sigarayı içen insan iradesiyse bırakan da insan iradesidir. Ben sigarayı bırakamıyorum diyen insana inanmıyorum. Sigarayı içen insan topluma ve kendisine zarar verir. İlçe Sağlık Müdürlüğümüze ve Yeşilay’ımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi
Yeşilay Beykoz Şube Başkanı Emin Yavuz: “Sigarayı Dışla, Hayata Yeni Başla.”
Yeşilay Beykoz Şube Başkanı Emin Yavuz: “9 Şubat tarihi, sigarayı bırakmak isteyenler için önemli bir başlangıç olabilir. Sigara bağımlılığından kurtulmadaki en önemli adım, kişinin bu konudaki kararlılığı ve sağlık çalışmalarının desteğidir. Bu durumda en yakın sağlık kuruluşuna müracaat ve Sağlık Bakanlığı’mızın Alo 171 Sigara Bırakma Hattı’nı arayarak destek isteyebilirsiniz. Sigarayı Dışla, Hayata Yeni Başla. Yeşilay dostu olan sağlığını ve saygınlığını koru” diye konuştu.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Evren Canyılmaz: “Bağımlılığın en güzeli hiç başlamamak.”
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Evren Canyılmaz : “Sigara ve Tütün Mamullerinin Tanıtımı ve kullanımının zararları konulu sunum yaparak, “Programı farkındalık yaratmak ve bu sorunu bırakmada ikna edici olabilir düşüncesiyle organize ettik. Bağımlılıkların en güzeli o bağımlılığa hiç başlamamak. Ancak başladıktan sonra da bu mümkün. Hadis-i Şerifte ‘İçki bütün kötülüklerin anasıdır’ der, sigara da bütün bağımlılıkların giriş kapısıdır. Bu bir halk sağlığı sorunudur. Bunun bilinciyle halkımıza yaklaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
Seminer sonrası Yeşilay ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kurumun ‘Madde Bağımlılığıyla Mücadele Birimi’ne gelerek sigarayı bırakma konusundaki gayretlerinden dolayı ilçe sakinlerine Teşekkür Belgesi takdim edildi.