Mutlu Aile Umutlu Gelecek

“Çekmeköy'de Danışan Aile ve Korunan Kadın” projesiyle aile içi şiddete karşı...

Mutlu Aile Umutlu Gelecek

“Çekmeköy'de Danışan Aile ve Korunan Kadın” projesiyle aile içi şiddete karşı...

19 Temmuz 2013 Cuma 16:39
Mutlu Aile Umutlu Gelecek

“Çekmeköy’de Danışan Aile ve Korunan Kadın” projesiyle aile içi şiddete karşı önlemler alınacak.

Çekmeköy Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı iş birliği ile hayata geçirilen “Çekmeköy’de Danışan Aile ve Korunan Kadın” projesiyle aile içi iletişimsizlikler, problemler, çatışma ve şiddete karşı önlemler alınacak.


Çekmeköy Belediyesi tarafından hazırlanan ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği  “Çekmeköy’de Danışan Aile ve Korunan Kadın” projesiyle, son günlerde hızla artan aile içi şiddet ve kadına yönelik ayrımcılık ve kötü muameleler önlenmeye çalışılacak. Projeyle, aile içi şiddetin çocuklar üzerinde bıraktığı izlere de dikkat çekilerek sağlıklı nesillerin yetişmesi için gerekli tedbirlerin alınması hedefleniyor.


Kurulacak Kadın ve Aile Danışmanlık Merkezi’nde ailelerin ekonomik, kültürel, toplumsal ve psikolojik sorunlarla baş edebilmeleri için aile bireylerine danışmanlık, eğitici-geliştirici, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunulacak.

Kadınların Sığınacağı Bir Liman İnşa Edilecek
Proje kapsamında; şiddet mağduru kadınlar ve çocukları için Türkiye’nin en olanaklı ve büyük korunma evi inşa edilerek,  bu hedef doğrultusunda İstanbul’da az bulunan kadın korunma evi ihtiyacına katkı sağlanacak. Gizlilik ilkesi ile hizmet verecek kadın korunma evinde koruma altına alınacak kadınlar, program ortağı kurumlar tarafından belirlenecek ve güvenlikleri sağlanacak.


Projenin verimli ve etkin bir biçimde uygulanabilmesi ve yaygınlaştırılabilmesi için, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü başta olmak üzere Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Anadolu Adliyesi ve Küçükçekmece Belediyesi gibi kurumlarla proje ortaklığı yapılacak.


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Sosyal risk grubundaki çocuk, kadın, aile ve gençler için koruyucu ve destekleyici çalışmalar doğrultusunda engelli, kadın, çocuk ve yaşlılara dönük koruyucu ve iyileştirici hizmetleri üreten çalışmalarımıza bir yeni büyük projeyi daha ekledik. Yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olacak Projemizin genel amacı; ülkemizin önemli değerlerinden biri olan aile yaşamını korumak, sorunların çözümünde yardımcı olmak, aile içi şiddetin artışını önlemek ve şiddet mağduru kadınları koruma altına almaktır” dedi.

En Büyük Hibeyi Aldı
2012 yılı mali destek programları kapsamında Kalkınma Bakanlığına bağlı İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) tarafından açılan hibe destek programına Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Çekmeköy’de Danışan Aile ve Korunan Kadın” Projesi başarılı görülerek hayata geçirildi. “Sosyal İçerikli Alt Yapı Mali Destek Programı” kapsamında başvuru yapan 112 proje arasından 19 proje başarılı görülerek hibe desteği almaya hak kazandı. Destek almaya hak kazanan projeler arasında yer alan “Çekmeköy’de Danışan Aile ve Korunan Kadın” Projesi, Kalkınma Bakanlığı’na bağlı ajanslar içerisinde en yüksek hibeyi alan proje unvanını kazandı.

 

Son Güncelleme: 19.07.2013 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3