Maltepe’de Uyuşturucuyla Mücadelede Yeni Uygulama

Uyuşturucu kullanma yaşının giderek düşmesiyle birlikte başlayan uyuşturucuyla mücadele seferberliğinde Maltepe Kaymakamlığı yeni bir uygulamaya imza attı.

Maltepe’de Uyuşturucuyla Mücadelede Yeni Uygulama

Uyuşturucu kullanma yaşının giderek düşmesiyle birlikte başlayan uyuşturucuyla mücadele seferberliğinde Maltepe Kaymakamlığı yeni bir uygulamaya imza attı.

16 Ocak 2018 Salı 12:05
Maltepe’de Uyuşturucuyla Mücadelede Yeni Uygulama

İlçe kaymakamı küçük yaşlarda uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için ilçede bulunan tüm okullardaki 3376 öğretmene mektup yazarak yapılması gerekenleri anlattı. Kaymakam Dallı, mektubunda öğretmenlere, ‘Öğrencileri yakından gözlemleyip takip edin’, velilere “benim çocuğum yapmaz” dememelerini tavsiye edin’ dedi.

Türkiye’de uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara kadar inmesi ve uyuşturucu maddelerine rahatlıkla ulaşılması nedeniyle çocukları uzak tutmak için devlet tarafından seferberlik başlatıldı. Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı da bu mücadelede yeni bir adım attı. İlçedeki okul müdürü ve öğretmen olarak görev yapan toplam 3376 eğitimciye, uyuşturucuyla mücadeleyle alakalı bir mektup yazdı. Dallı mektubunda bağımlılık; merak, arkadaş etkisi, farklı görünme ve beğenilme arzusu, eğlence arayışı, kişisel sorunlarla başa çıkamama ve bir gruba ait olma ihtiyacı gibi sebeplerle, ergenlik döneminde daha fazla olduğundan dolayı, uyuşturucu satıcılarının hedefinde öncelikle çocuklar ve gençler bulunduğunu ifade etti. ‘Bu yüzden, bağımlılıkla mücadele edilirken, eğitim kurumlarında alınacak tedbirler ve yapılacak müdahaleler hayatî önemi haizdir’ diyen Dallı, bu noktada öğretmenlerden dikkat ve destek istedi.

ÖĞRENCİLERİ YAKINDAN TAKİP EDİP GÖZLEMLEYİN

** ‘Bağımlılık ve uyuşturucunun ülkemizin ve milletimizin geleceği için çok büyük bir tehdit olduğunun farkında olan bir insan ve bir eğitimci olarak, öğrencilerinizi yakından gözlemleyip takip etmeniz ve gördüğünüz, fark ettiğiniz olumsuzlukları en kısa zamanda velilerinizle, ilgili birim ve kurumlarımızla paylaşmanız ve geç kalınmadan önlem alınmasına katkıda bulunmanız.’

‘BENİM ÇOCUĞUM YAPMAZ’ DEMESİNLER

** ’Öğrencilerinizi ve ailelerini, her vesileyi kullanarak, bağımlılık ve uyuşturucu konusunda bilinçlendirmeye azami çabayı harcamanız. Özellikle anne ve babalara, sentetik uyuşturuculardan bazılarını çok ucuza temin etmek mümkün hâle geldiğinden, her çocuğun buna ulaşabileceği gerçeğini gözardı etmemelerini, ‘benim çocuğum yapmaz’ dememelerini, çocuklarını en iyi kendilerinin tanıyacağını, onlarda ortaya çıkacak değişiklikleri en önce onların fark edeceğini; böyle bir durumla karşılaştıklarında geç kalmadan ve hiçbir şeyden çekinmeden ilgililerle görüşmelerini sürekli telkin ve tavsiye etmeniz.’

Öte yandan Dallı, öğretmenlerden bağımlılık ve uyuşturucu konusunda her türlü bilgi ve desteği alabilmeleri için Maltepe İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Maltepe Bağımlılık Danışma Birimi’ne ulaşmalarını istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72