İsmet Yıldırım’dan Tartışmalı Açıklama...

AK Partili Ümraniye Belediye Başkanı, 1978'de kurulan Halk Ekmek için "Sayın Cumhurbaşkanımız kurdu" dedi

İsmet Yıldırım’dan Tartışmalı Açıklama...

AK Partili Ümraniye Belediye Başkanı, 1978'de kurulan Halk Ekmek için "Sayın Cumhurbaşkanımız kurdu" dedi

04 Ocak 2022 Salı 13:31
İsmet Yıldırım’dan Tartışmalı Açıklama...

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu'nun, katıldığı bir canlı yayında İBB yönetimi ve Halk Ekmek ile ilgili açıklamaları sonrası programa telefonla bağlanan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Halk Ekmek’i biz kurduk, Sayın Cumhurbaşkanımız kurdu" dedi.

Mehmet Tevfik Göksu'nun CNN Türk'te yayınlanan 'Ne Oluyor?' programına katıldı. Canlı yayında tarrışmaya dönüşen Halk Ekmek ile ilgili Göksu'nun açıklamaları sonrası yayına Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım telefonla bağlanarak "Halk Ekmek’i biz kurduk" açıklaması yaptı.

Yıldırım Halk Ekmek ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Halk ekmek konusunun bu kadar uzaması gündeme yakışmıyor. Çünkü hiçbir hizmet yapmadıkları için CHP ve İBB yönetimi maalesef diyorum. Küçücük bir suda kızıl kıyamet koparıyorlar. Sayın Başkanımız anlattı. Dediki; bu meclisten alınmış bir karar ilçe belediyesi ile oturursun konuşursun, herhangi bir yerde buna beraberce karar verirsiniz. Koyacağınız yere koyarsınız. Biz halk ekmek diyen.. Halk ekmekleri biz kurduk. Sayın Cumhurbaşkanımız kurdu halk ekmekleri. Halk ekmeğe neden karşı olalım. Halka karşı olunur mu?" dedi.

İstanbul Halk Ekmek'in resmi sitesinde yer alan Kuruluş bölümü şu şekilde:

İstanbul Halk Ekmek A.Ş.'nin yatırım çalışmaları 1971 yılının Şubat ayında başladı. Hukuki hazırlıklar yapıldıktan sonra Halk Ekmek Fabrikası’nın inşaatı başlatıldı ve yurtdışından gerekli makine ve diğer teçhizatın ithali gerçekleştirildi. 1973-1977 dönemi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet İsvan’ın ve Halk Ekmek Müdürü olarak atanan Nusret Avcı’nın verdiği büyük mücadele sonucunda, makine montaj çalışmaları tamamlanarak 27 Ekim 1977’de deneme üretimi başlatıldı ve aynı dönem halka tanıtımı yapıldı. Deneme üretimlerinin ardından 26 Ağustos 1978'de ekmek üretimi başladı. Kaliteli, sağlıklı ve hesaplı hizmet şiarı ile kurulan İstanbul Halk Ekmek A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, İstanbul halkına daha iyi hizmet vermek ekmek fiyatlarında aşırı ve haksız uygulamaları önlemede etkin olmak maksadıyla kurulmuş bir İktisadi teşekküldür.

Son Güncelleme: 04.01.2022 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72