İki yaka tek ses

Sultanbeyli Belediyesi ve Esenler Belediyesi, unutturulmak istenen Kutül Amare Zaferi’nin yıl dönümünde ortak program düzenledi. Program öncesinde Kutül Amare zaferinin komutanı Halil Kut Paşa'nın Şeyh Yahya Efendi Türbesi içindeki kabri ziyaret edildi.

İki yaka tek ses

Sultanbeyli Belediyesi ve Esenler Belediyesi, unutturulmak istenen Kutül Amare Zaferi’nin yıl dönümünde ortak program düzenledi. Program öncesinde Kutül Amare zaferinin komutanı Halil Kut Paşa'nın Şeyh Yahya Efendi Türbesi içindeki kabri ziyaret edildi.

02 Mayıs 2018 Çarşamba 14:30
İki yaka tek ses

Unutturulmak istenen Kutül Amare Zaferi’nin yıl dönümünde Sultanbeyli Belediyesi ve Esenler Belediyesi ortak program düzenledi. İki yaka tek ses sloganıyla düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Öncelikli olarak Esenler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür ediyorum. Kültür İşleri Müdürlüğü ekibimize teşekkür ediyorum. Unutturulmak istenen bir zaferi 100. yılında Cumhurbaşkanımızın uluslararası kamuoyuna hatırlatmasıyla programlar düzenlendi. Biz geçmişte unutturulduğu gibi bugün bu zaferi unutmak istemiyoruz. Bugünde geçmişte olduğu gibi yedi düvelle mücadele ediyoruz” dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "102. Yılında Kut'ül Amare Zaferi" programının iki açıdan çok farklı bir perspektifi ortaya koyduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Esenler ve Sultanbeyli milli ve yerli siyaset açısından iki sembolik ilçe, milli ruhun direnişine ve dirilişine çok önemli katkı sunan ilçeler. Tarihte bizim milli ruhun direnişinin zaferleri var. Birçok hadisemiz, kayıtlarımızda çok önemli yer tutar ama Kut'ül Amare nedense çok yer tutmamıştır. Maalesef tarih perspektifimize baktığımızda, bizim tarihimizin bazı noktalarını da Batılılar yazdıkları için bize Batı'nın yenilgi tarihi olan Kut'ül Amare'yi unutturmuşlardır. Hem bu Batı'nın yenilgi tarihini yeni nesillere hatırlatmak hem de geçmişimize vefanın ve kendi geçmişimizle yeni nesillere bu farkındalığı oluşturmak anlamında iki ilçe olarak böyle bir adım attık. En önemlisi, tarihimizin zaferiyle yeni neslin zihinlerinde çok önemli bir hatırlatma yapacağımızı umuyorum. Tarihte yedi düvelle savaştık, şimdi yetmiş düvelle savaşıyoruz. İnşallah yeni zaferler, yeni direnişler ve yeni dirilişlerle yolumuza devam edeceğiz."

AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ahmet Hamdi Çamlı ve Mihrimah Belma Satır da, İstanbul'un iki yakasındaki Esenler ve Sultanbeyli Belediyeleri'ni Kut'ül Amare Zaferi'ni yeni nesillere hatırlattıkları için tebrik ettiler.

Konuşmaların ardından Unutulan Zafer Kut’ül Amare’nin Ardından paneli gerçekleşti. Panelin moderatörlüğünü televizyon sunucusu Pelin Çift yaptı. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin ve Tarihçi – Yazar Muzaffer Albayrak da zaferi anlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3