Geleneklerle Yaşayan Bir Ramazan

Üsküdar Belediyesi Ramazan ayında her gün verdiği 25 bin kişilik iftarların...

Geleneklerle Yaşayan Bir Ramazan

Üsküdar Belediyesi Ramazan ayında her gün verdiği 25 bin kişilik iftarların...

22 Temmuz 2013 Pazartesi 12:10
Geleneklerle Yaşayan Bir Ramazan

 

Geleneklerle Yaşayan Bir Ramazan İçin; Üsküdar

Üsküdar Belediyesi Ramazan ayında her gün verdiği 25 bin kişilik iftarların yanı sıra bu yıl Üsküdar Şemsipaşa Meydanı’nda gerçekleştirdiği sahne etkinlikleri ile de ramazanı dolu dolu yaşatmayı hedefliyor. Geleneksel Türk Tiyatrosu’ndan tasavvuf konserlerine, şiir dinletilerinden Kuran-ı Kerim tilavetine Üsküdarlılar iftar sonrasının keyfini ve feyzini yaşatıyor.

 


Restorasyonu 1 yıl önce tamamlanan ve açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Balaban Tekkesi Ramazan ayında “Huzur Sohbetleri “ başlığıyla birçok önemli ismi misafir ediyor. Sadık Yalsızuçanlar ve Cihan Aktaş gibi birçok yazar ve düşünce adamının konuk edileceği sohbetler iftarın hemen ardından başlıyor. 

 

Ramazan ayının özellikle son yıllarda bir karnaval havasında geçmesine karşı farklı bir konsept uygulayan Üsküdar Belediyesi, ramazanın ruhuna uygun olmayan etkinliklerden özellikle kaçınıyor. 

""

Son Güncelleme: 22.07.2013 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3