ÇEKSİAD’DA KONU: EKONOMİ

Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD)’ın hafta sonundaki kahvaltısının konusu ekonomi oldu. Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Ekonomist ve Yazar Gökhan Şen, dernek üyelerini ekonomik gelişmeler hakkında bilgilendirdi.

ÇEKSİAD’DA KONU: EKONOMİ

Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD)’ın hafta sonundaki kahvaltısının konusu ekonomi oldu. Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Ekonomist ve Yazar Gökhan Şen, dernek üyelerini ekonomik gelişmeler hakkında bilgilendirdi.

24 Mayıs 2022 Salı 12:17
ÇEKSİAD’DA KONU: EKONOMİ

Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD) üyelerine yönelik düzenlediği programlarına bir yenisini daha ekledi. Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Ekonomist ve Yazar Gökhan Şen7in konuşmacı olarak katıldığı kahvaltılı programda, ekonomi konuşuldu.

Açılış konuşmasını yapan ÇEKİSAD Başkanı Erdal Albayrak üyelere yönelik bu tür programların devam edeceğini söyledi. Her fırsatta eğitime önem verdiğinin altını çizen Çeksiad Başkanı Erdal Albayrak, “Çeksiad Akademi ve Genç Çeksiad ile güzel eşlere imza atmaya devam ediliyor. Bir yandan da üyelerinin gündemi takip edebilmeleri ve iş hayatlarında daha iyi yerlere gelmeleri açısından, tüm üyelerinin katılabileceği eğitim seminerleri de düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Gökhan Şen yaptığı sunumda önce grafiklerle Dünya’da ki ve Türkiye’de ki yüksek enflasyon, dış ticaret, hammadde, üretim verileri, doğalgaz, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın dünya ekonomisine etkileri, Çin kaynaklı etkiler vb. konularda bilgilendirme yaptı. Şen “ Çin limanlarında gelen ve giden gemileri bekleterek tedarik zincirine büyük darbe vuruyor. Bu tüm Dünya’da başta otomotiv sektörü olmak üzere fiyatların artmasında büyük bir etken oluyor. Ayrıca Dünya’nın en büyük gemi ticareti şirketlerinin taşıma ücretlerine yaptıkları büyük zamlar da oldukça etkili oldu. Enerji krizi de dünya ekonomisini etkileyen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Petrol, gaz, kömür, elektrik fiyatlarının düşeceği de ön görülmüyor.

En büyük tedarikçi Rusya’nın bu konuda tedariği kesmesinin etkisi, Avrupa için oldukça büyük oldu. Bu ülkelerin savaşmasının turizm açısından Türkiye için de kötü oldu diyebiliriz. Rusya sadece petrol, doğalgaz açısından değil, gıda deposu ülke olması açısından da tüm Dünya’yı etkiliyor. Önümüzde ki zamanlarda dizel tedariği açısından da büyük sıkıntı olabileceğini sanıyoruz. Türkiye’de son durumlara baktığımızda enflasyon nerdeyse cari açığında önüne geçiyor. Yılsonu tahminlerimiz tüketici enflasyonu olarak %80’leri bulacağını sanıyoruz. Üretici enflasyonu olarak hesaplayamıyorum % 30-40 ları bulabilir sanırım. Enflasyonun gelecek yıl bu zamanlar % 50 ‘lere inmesini bekliyoruz. Enerji krizi, döviz kurunda artış falan beklemiyoruz…” dedi. Program daha sonra Şen’in, Çeksiad üyelerinin sorularına cevap vererek devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3