Ağaçlar çiçek açtı

Kütüphane Haftası dolayısıyla okumayı özendiren çeşitli etkinliklere sahne...

Ağaçlar çiçek açtı

Kütüphane Haftası dolayısıyla okumayı özendiren çeşitli etkinliklere sahne...

28 Mart 2014 Cuma 14:39
Ağaçlar çiçek açtı

Kütüphane Haftası dolayısıyla okumayı özendiren çeşitli etkinliklere sahne olan Pendik’te ağaçlar bile kitap açtı. İlçedeki en kapsamlı kütüphane olan Kemal Tahir Kütüphanesi’nin bahçesindeki ağaçların dalları kitaplarla donatılarak haftaya dikkat çeken ilgi çekici bir görüntü oluşturdu.

Her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan  Kütüphane Haftası, 50. yılında Pendik’te de birbirinden anlamlı etkinliklerle kutlanıyor. Pendik Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kütüphane Gönüllüleri tarafından düzenlenen ilk etkinlik, liselere yönelik  ‘Kitabını Al Gel, Beraber Okuyalım’ oldu. Pendik İlçesi’ndeki her okuldan iki öğrenci ve bir öğretmen okudukları kitapla beraber Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne davet edilirken, okul bahçesinde okuma etkinliği gerçekleşti. Etkinlikte Pendik Kütüphane Gönüllülerinin yanı sıra, Milli Eğitim İlçe Şube Müdürlüğü, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de yer aldı. Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik sonunda herkes kendine ait okuduğu kitabı oluşturulan kitap kumbarasına bıraktı. ‘Sen Okudun Sıra Onda’ sloganıyla gerçekleşen etkinlikle birlikte kumbarada biriken kitaplar, Anadolu’da belirlenen bir okula bağışlanacak.

Bir ders saati okudular

Kütüphane Haftası etkinliklerinin ikinci günü ise okuma etkinliğiyle devam etti. Bu doğrultuda her okul aynı gün aynı saatte öğrencilerini okul bahçelerine çıkararak ellerinde kitaplarla bir ders saati müddetince okuma saati gerçekleştirdi.

Kitap açan ağaçlara öğrenci ilgisi 

Kütüphane Haftası’nın en dikkat çeken etkinliklerinden biri de kitap açan ağaçlar oldu. Okumaya yönelik farkındalık yaratma amacıyla Kemal Tahir Kütüphanesi bahçesinde bulunan ağaçlar kitaplarla donatıldı. Bununla birlikte Pendik İlçesindeki liseler de planlanan gün ve saatte 20’şer kişilik grup halinde ‘Kitap Açan Ağaç’ı ziyaret etti. Pendik’in en kapsamlı kütüphanesi olan ve yaklaşık 17 bin 500 kitabıyla kapılarını açan Kemal Tahir Kütüphanesi’ni ziyaret eden öğrenciler Kütüphane Gönüllülerinin çalışmaları konusunda da bilgi sahibi oldu. Ziyareti gerçekleştiren öğrenciler kütüphaneye üyelik başvurusu da yaptılar.  

Son etkinlik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde

50. Kütüphane Haftası dolayısıyla ‘Bilgide Şelale Olanlar, Karanlığa Meşale Olurlar’ sloganıyla yola çıkan Pendik Belediyesi’nin son etkinliği Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılacak. Bu kapsamda okul kütüphanesinden sene başından beri en çok kitap alan iki öğrenciye Edebiyat Öğretmenleri nezaretinde plaket takdim edilecek.

 

Son Güncelleme: 28.03.2014 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3