29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İstanbul'da coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İstanbul'da coşkuyla kutlandı. Kentin birçok noktasında törenler düzenlendi, renkli görüntüler kayda geçti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İstanbul'da coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İstanbul'da coşkuyla kutlandı. Kentin birçok noktasında törenler düzenlendi, renkli görüntüler kayda geçti.

30 Ekim 2019 Çarşamba 10:35
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İstanbul'da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin 96. yılında kutlamaların en heyecanlı adresi her yıl olduğu gibi bu yıl da Vatan Caddesi'ydi. Resmi geçit töreninin ardından, gösteriler halk oyunlarıyla devam etti.

İstanbul Havalimanı'nda ise çifte kutlama vardı. Havalimanının hizmete açılışının birinci yılı Cumhuriyet Bayramı ile birlikte kutlandı. Beykoz'daki bayram kutlamalarında ise cam mozaikten 24 metrelik dev Türk bayrağı, törenle açıldı. Türk donanmasının gururu savaş gemileri... Onlar da bu önemli günde liman ziyaretindeydi. TCG Salih Reis fırkateyni İstanbul Boğazı'ndan, Dolmabahçe Sarayı'nı selamladı. Ardından kapılarını ziyaretçilerine açtı. Klasik otomobil tutkunları da her yıl olduğu gibi ardı ardına dizildi. 96. yıl anısına 96 araçlık konvoyla Bağdat Caddesi'nden Dolmabahçe Sarayı'na zafer konvoyu yaptı.

Sultanahmet’te renkli görüntüler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının Sultanahmet Meydanı ayağına, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte interaktif olarak katıldı. Sahneden vatandaşlara Cumhuriyet ve demokrasi mesajları yüklü bir konuşma yapan İmamoğlu, sözlerini bitirdikten sonra da alandan ayrılmadı. Sahne önüne geçen İmamoğlu, İstanbullular’ın bayram coşkusuna ortak oldu ve vatandaşlarla birlikte eğlendi.

İMAMOĞLU: 96 YILDIR, ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ BİR MİLLETİZ

“Biz, tam 96 yıldır özgür ve bağımsız bir milletiz. Her birimiz farklıyız. Çok sesli ve çok renkli bir ülkeyiz. Ama biz ayrışmayı değil, Cumhuriyet değerleri etrafında birleşmeyi seçtik. Onun için böyle güzeliz. Onun için böyle güçlüyüz. Bugün bu ülkede yaşadığımız tüm güzellikler, burada gördüğümüz bu eşitlik ve kardeşlik tablosu, kendimize olan güvenimiz, geleceğimize duyduğumuz umut. Bütün bunlar Cumhuriyet sayesindedir. Cumhuriyet; eşit yurttaşların ortak ilke ve idealler etrafında birliği üzerinde yükselir. Cumhuriyet insan onuruna dayalı, gönüllü bir birliktir. Cumhuriyet; milletin iradesine dayalı bir devlet düzeni demektir. Cumhuriyet rejiminde siyasal iktidarın kaynağı yalnızca ve yalnızca millettir. Millet, iradesini, seçtiği temsilcileri aracılığıyla ortaya koyar. Bu nedenle milli irade, iktidarıyla muhalefetiyle bütün milleti kapsar.”

Son Güncelleme: 30.10.2019 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3