Amaçlarının çini ve seramikte kendilerini profesyonel olarak geliştirebilmek olduğunu belirten Kursiyer Gelincik Eroğul önderliğindeki ‘Proje Grubu', belediyenin malzeme ve proje üretmek için destek sunduğu çalışmada ilk ciddi eserlerini tamamlamak için gün sayıyor. 160 cm ile 220 cm ebatlarındaki 3 buçuk metrekarelik tarihi çini desen, 1. Mahmut Kütüphanesi'nden sonra ilk kez Pendik Belediyesi kurum binasında yer alacak. Bu örnek projeden sonra talep gelirse bir çalışma atölyesi kurmak istediklerini belirten 9 bayan kursiyer, Pendik Belediyesinin Osmanlı mimarisiyle yapacağı dev sanat bedesteninde de gönüllü çalışmalar yapmak istediklerini belirttiler.
Kursiyerler gelişirken,
belediye de katkı sağlıyor
Pendik Belediyesi'nin istihdam ve kadın iş geliştirme alanında yıllardır sürdürmüş olduğu çalışmalar, kursiyerleri seçmiş olduğu sanatlarda geliştirirken belediyeye de katkı sağlıyor. Çok ince ve titiz çini çalışmasında kursiyerlere yaklaşık bin 500 TL değerinde malzeme desteğini sunan belediye, 40 bin TL işçilik değeri olan 3 buçuk metrelik çini eseri, kursiyerlerin gönüllü çalışmasıyla bünyesine kazandıracak. Projeyi yöneten Gelincik Eroğul, çininin sadece Türkiye'ye özgü tarihi bir sanat olduğunu belirtirken, geçmişten geleceğe yansıyan profesyonel çalışmalarla bu sanatın daha gözde bir sanat olacağına inandığını belirtti.
Çini eser tamamlandıktan sonra fırınlanarak son halini alacak. Kursiyerler, belediyenin Osmanlı mimarisiyle inşa edeceği yeni sanat bedesteni için de gönüllü çalışmalar yapmak istediklerini belirttiler.