Kız İzci Kampı start aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir...

Kız İzci Kampı start aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir...

20 Ağustos 2013 Salı 12:26
Kız İzci Kampı start aldı

 

Dünyanın sayılı kamplarından İBB Uluslararası Kız İzci Kampı tüm heyecanıyla start aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliği ile organize edilen 2013 Yaz İzci Kampı’nın 6. Dönemi  ‘Uluslararası Kız İzci Kampı’ başladı. İdari işlerinden, eğitimcilerine, sağlık işlerinden itfaiyesine kadar tüm birimlerin kadınlar tarafından idare edildiği kamp dünyanın sayılı kamplarından biri olma özelliği taşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın büyük önem verdiği izcilik faaliyetleri 2013 Yaz Dönemi’nde hız kesmeden devam ediyor. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve İzcilik Federasyonu’nun koordineli çalışmalarıyla başarıyla gerçekleştirilen 2013 Yaz İzci Kampı’nda 5. Dönem izcilerinin kamplarını tamamlayarak dönüş yapmalarının ardından 6. Grup izciler Ümraniye Kent Ormanı’ndaki kamplarına başladı. 

Türkiye’de ilk kez geçen yıl gerçekleştirilen Uluslararası Kız İzci Kampı bu yıl da büyük bir heyecanla düzenleniyor. Kampa Türkiye’den izcilerin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden izciler de katılıyor. Uluslararası Kız İzci Kampı izcilerin yanı sıra yöneticilerinin ve teknik ekiplerin de tamamının kadınlardan oluşmasıyla ayrı bir özellik taşıyor. Liderlerin, eğitimcilerin, idari personelin, sağlık ekibinin, doktorların, itfaiyecilerin ve yöneticilerin tamamının kadınlardan oluştuğu ve tamamen kadınlar tarafından idare edilen kamp dünyanın sayılı kamplarından biri olma özelliği taşıyor. 2012 Avrupa Spor Başkentliği yılında ilk kez denenen ve yurt dışından gelen hakemler tarafından tescil edilen Uluslararası Kız İzci Kampı bu yıl 19 Ağustos – 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

İBB’nin Uluslararası Kampları, Kültürler Arası Köprü Vazifesi Görüyor
Yabancı ve Türk izcilerin bir arada kamp yapmalarına vesile olan 6. Grup Uluslararası Kız İzci Kampı önemli bir kültürler arası köprü vazifesi de görmüş oluyor. Kampta farklı şehirlerden ve ülkelerden gelen izcilerle kültürlerarası iletişim ortamı ile farklı kültürlerin buluşması sağlanıyor. Türk İzciler, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirerek yabancı dostlarıyla güzel vakit geçiriyorlar. 
Kamp kapsamında izcilerin kendilerini geliştirmeleri için pek çok olanak sağlanıyor. Bir hafta boyunca kamp yapacak olan izciler çeşitli branşlarda eğitimler alacak. 2013 Yaz İzci Kampı’nda izcilere; Temel İleri Seviye İzcilik, Kişisel Gelişim, Hafıza Teknikleri, Telsiz ve Haberleşme, İlkyardım, Trafik,Çevre ve Orman, İtfaiye-Yangın, Resim, Müzik,Tiyatro, Yüzme, Bisiklet, Binicilik, Pentatlon, Badminton, Tırmanma Duvarı, Kano ve Kürek, Hayvan Bakımı, Ebru, Model Uçak Yapımı, Paintball, Atıcılık  ve Oryantring gibi çeşitli branşlarda eğitimler veriliyor. 
Her türlü haşereye karşı periyodik olarak ilaçlanan İBB İzcilik Tesisleri’nde oluşabilecek acil durumlara müdahale edebilmek için daimi olarak ambulans, doktor, sağlık ekibi ve itfaiye gibi acil müdahale ekipleri 24 saat boyunca aktif olarak görev yapıyor. Farklı noktalarında bulunan kameralar ile aileler, http://izcilik.ibb.gov.tr adresi üzerinden 24 saat canlı olarak kampı izleyebiliyor. 2013 Yaz İzci Kampı’nın son 4 dönemi için kayıtlar www.ibb.gov.tr üzerinden devam ediyor. 
2013 Yaz İzci Kampı Dönemleri;
7. Grup: 26 Ağustos– 01 Eylül 2013
8. Grup: 02 Eylül– 08 Eylül 2013 
9. Grup: 9 Eylül – 15 Eylül 2013 
Kamp ile ilgili tüm merak ettiklerinizi 0212 455 16 81 ve 0212 455 16 70 numaralı telefonlardan öğrenebilirsiniz.

 

Son Güncelleme: 20.08.2013 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3