Vanlı öğrenciler, ‘boğaz'ı gezecek

ehir Hatları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Van depremini..

Vanlı öğrenciler, ‘boğaz'ı gezecek

ehir Hatları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Van depremini..

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Vanlı öğrenciler, ‘boğaz'ı gezecek

Şehir Hatları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Van depremini yaşamış, eğitimlerini İstanbul'da sürdüren yaklaşık 1000 depremzede öğrenciyi denizle buluşturuyor.

Geçen yıl Van'da meydana gelen depremi yaşayan 1000 kadar ilköğretim öğrencisi, Şehir Hatları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İETT, Türk Loydu, Deniz Temiz Derneği'nin desteği  ve gönüllü kuruluşların katkılarıyla denizle buluşuyor. Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenen boğaz turunda bu yıl Vanlı çocuklar misafir ediliyor. İstanbul'da 10 ilçede 24 farklı okuldan belirlenen öğrenciler 23 Nisan'da düzenlenecek özel vapur seferi ile İstanbul'u denizden seyretmenin keyfini yaşayacak.

 

Geçtiğimiz yıl Van'da meydana gelen depremin ardından İstanbul'a eğitimlerini sürdürmek zorunda kalan Vanlı öğrenciler denizle buluşuyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenecek özel vapur seferi ile öğrenciler boğazın tadını çıkaracak. Etkinlik programı çerçevesinde ilköğretim öğrencilerine “Denizlerimizin Önemi”, “Çevre konusunda farkındalık” konularından bilinçlendirme ve bilgilendirme sunumları yapılacak, eğlendirici faaliyetler sergilenecek.

 

Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, vapurların 161 yıldır her gün binlerce İstanbulluyu iki yaka arasında güvenli, konforlu taşıdığını, 23 Nisan günü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kendi bayramlarında bir boğaz turu ile misafir etmekten kıvanç duyduklarını belirtti.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72