Vali Mutlu'dan yerel medya açılımı

İstanbul'da bir ilke imza atarak ‘Yerel Medya Buluşmaları'nı başlatan Vali..

Vali Mutlu'dan yerel medya açılımı

İstanbul'da bir ilke imza atarak ‘Yerel Medya Buluşmaları'nı başlatan Vali..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Vali Mutlu'dan yerel medya açılımı

İstanbul'da bir ilke imza atarak ‘Yerel Medya Buluşmaları'nı başlatan Vali Hüseyin Avni Mutlu, Anadolu yakası yerel basını ile Çamlıca Yörük Çadırı'nda bir araya gelip sorun ve talepleri dinledi

İstanbul Valiliği ve İl Özel İdaresi'nin desteği ile kurulan İstanbul Ajansı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ve Üsküdar, Ümraniye, Sancaktepe, Çekmeköy, Beykoz, Şile, Sultanbeyli ve Ataşehir ilçeleri yerel basınının katıldığı toplantıda Vali Hüseyin Avni Mutlu, basın mensuplarının yayın bölgelerinde yaşanan sorunlarını ve kendisinden taleplerini dinledi. İstanbul Ajansı'nın da tanıtıldığı toplantıda iletişimin günümüzdeki önemine vurgu yapan Vali Mutlu, bunun için de birlikte çok çalışmak gerektiğinin altını çizdi.

“Kısa bir süre önce hizmete giren haber portalımız www.istanbulajansi.com, size haber akışı konusunda destek olacaktır. Hem kamu hem de İstanbul'a dair birçok habere bu site sayesinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz” sözleri ile sitenin yerel medya için önemli bir haber kaynağı olduğunun altını çizen Vali Mutlu, bir anlamda sitenin yerel medyaya muhabir desteği sağladığını açıkladı.

""

Toplantıda söz alan yerel basın mensupları ise yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek; ulaşım, iletişim, otopark, basın kartı gibi sorunlarının çözülmesini ve Basın İlan Kurumu'ndan yerel medyaya da ilan verilmesini talep etti. Vali Mutlu da, yerel gazetelerin sadece yerel yönetimler ya da her hangi bir kuruma güvenerek değil, işini en iyi şekilde yapıp vatandaşın takdirine güvenerek yola çıkması gerektiğini ifade etti. Mutlu, “Siz işinizi en iyi şekilde yaparsanız, vatandaş size ayakta tutup yaşatır” dedi.

""

Avrupa'da yerel basının ne şekilde faaliyet gösterdiğinin de tartışıldığı toplantıda bir basın mensubunun valilik kanalı ile Basın İlan Kurumu'ndan yerel basına destek olması için irtibata geçmesi ile ilgili gelen soru üzerine Vali Mutlu, “Her ay farklı bir ilçede kaymakamlar ile toplantılar yapıyoruz. Ancak gittiğimiz ilçenin kaymakamının mutlaka bize sunması gereken 1 ya da 2 projesi olması gerekiyor. Sizler de aynı şeyi yapabilirsiniz. Farklı hikâyeleriniz varsa onları dinlemek isterim, imkânlarımız dahilinde birlikte gerçekleştirelim” dedi.

 

""

Yıldız ve Mutlu yerel basını konuştu

Gazetemiz Flashaber İmtiyaz Sahibi ve İstanbul Gazete, Radyo, Televizyon, İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız, Vali Mutlu ile toplantı sonrasında bir süre görüş alışverişinde bulundu. İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gazeteci - Yazar Nazır Şentürk'ün de eşlik ettiği sohbetin konusu İstanbul yerel basını ile ilgili olarak yapılması gerekli çalışmalar oldu. Vali Mutlu'ya, yerel basın sektörünün yeni düzenlemelere ihtiyacı olduğunu ifade eden Yıldız, “Bu toplantılar daha da geliştirilip, yararlı hale getirilebilinir” dedi. Vali Mutlu da tüm görüş, öneri ve düşüncelere her zaman açık olduğunu söyledi.

 

""

""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72