Üsküdar'a 20, İstanbul'a 100 bin Erguvan dağıtıldı

21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle Orman Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi...

Üsküdar'a 20, İstanbul'a 100 bin Erguvan dağıtıldı

21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle Orman Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Üsküdar'a 20, İstanbul'a 100 bin Erguvan dağıtıldı

21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle Orman Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi işbirliği ile Üsküdar'da vatandaşlara 5 bin erguvan dağıtıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet ve Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, belediye binasının önündeki parkta erguvan ağacı dikerken vatandaşlara da 5 bin erguvan fidan dağıttılar.

Dağıtım sırasında bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak 2 milyon 300 bin hektar alanı ağaçlandıracaklarını, geçen yıl 1 milyon 350 bin fidan dikimi yapıldığını, bu yıl sonu itibariyle de 2 milyon fidan dikimi yapacaklarını ifade etti. Bu yılı Erguvan Yılı ilan ettiklerini, İstanbul'da yıl içinde 100 bin fidan dağıtacaklarının müjdesini veren Bakan Eroğlu, bu kapsamda ilk olarak İstanbul'un Kapısı durumundaki Üsküdar'da 5 bin fidan dağıtımı yaptıklarını belirtti. 

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada 1352 yılından beri İstanbul'un Kapısı konumundaki Üsküdar'ın ayrıca Mor Salkımlar ve Erguvanlar Şehri olduğunu belirterek bu nedenle Bakanlık ile işbirliği halinde fidan dağıtımına ilçelerinde başlandığını belirtti. Kara, ayrıca Bakan Eroğlu'nun Üsküdar'da 20 bin fidan dağıtımı konusunda kendilerine söz verdiğinin de altını çizdi.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3