Ümraniye'de yeni itici güç: DAYMED

Ülkemiz, başta deprem olmak üzere birçok doğal afetin yaşandığı bir yer.

Ümraniye'de yeni itici güç: DAYMED

Ülkemiz, başta deprem olmak üzere birçok doğal afetin yaşandığı bir yer.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ümraniye'de yeni itici güç: DAYMED

Ülkemiz, başta deprem olmak üzere birçok doğal afetin yaşandığı bir yer. Özellikle de deprem kuşağında olan ülkemiz insanı her an büyük bir depremin stresi ve korkusu içinde yaşıyor. 17 Ağustos 1999 depremi hafızalardan bir türlü silinmiyor. Bu konuda çeşitli çalışmalar, deprem tatbikatları yapılıyor, yeterli olmasa da halkımız bilinçlendiriliyor.

Zaten ülke nüfusunun büyük bir kısmının da işsizlik ve yoksulluk pençesinde olduğu günümüzde İstanbul'un gelişen ilçelerinden Ümraniye'de de sosyal ve ekonomik dayanışma kapsamında birtakım çalışmalar yapılmakta. Bu çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde Doğal Afetler ve Yoksullarla Mücadele Eğitim Derneği (DAYMED) adı altındaki dernek, Namık Kemal Mahallesi'nde faaliyete geçti.

Derneğin amacı; bölgesel farklılık gözetmeden yerel ve ülke ölçekli stratejik ve sosyal politikalar belirleyerek insanlara yardımcı olabilmek. Açılışı yapılan DAYMED'in Başkanı Ömer Tabak, derneğin kuruluş amacı konusunda gazetemiz Flashaber'e yaptığı açıklamada; “Sivil toplum kuruluşlarının ülkemizin önemli dinamiklerinden olduğu bilinmekte. Devlet-vatandaş işbirliği ile alacağımız tedbirler olmalıdır. Her şeyi devletten bekleyeceğimize,  sivil toplum kuruluşları olarak, kurtarma birlikleri kurarak alternatif yardım ve dayanışma birlikleri oluşturmamızın gerektiğine inandığımız için yola çıktık” dedi.

""

Ömer Tabak, açıklamasını; “En iyi gönüllü örgütlenmeyi sağlayan sivil toplum kuruluşları; sadece belirli yöre ve yerlerde ön plana çıkmamalı, aynı zamanda yoksulluk ve deprem benzeri felaket günlerinde de yaşam hakkı ve devamının sağlanması için en kaz altında kalanları kurtaracak, ilk yardımı yapacak ekiplerin düzenli çalışmasına yardım edecek, ihtiyaç sahiplerine en kısa zamanda el uzatabilecek, onların yaralarını sarabilecek organizasyon ve ekip oluşturulmalıdır” sözleri ile tamamladı.

DAYMED'den yapılan açıklamada; “Doğal afetlere ve yoksulluğa karşı bilinçli, sistemli ve hazırlıklı yaklaşmamız gerekmektedir. DAYMED olarak amacımız toplumumuzu deprem ve doğal afetlere karşı eğiterek organize etmek iken aynı zamanda yoksullukla da sistemli bir şekilde mücadele etmektir” denildi. DAYMED Yönetim Kurulu aşağıda isimlerden oluşuyor: Başkan: Ömer Tabak, Üyeler: Ayhan Keçe, Halil Dalçık, Orhan Sayar, Mustafa Taşkıran, Halit Ulutepe, Kenan Hayal.       Haber: Aşkın Akkuş   

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72