Ümraniye'de ‘Çalıştırmayalım Okutalım' projesi

Ümraniye Belediyesi tarafından çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında...

Ümraniye'de ‘Çalıştırmayalım Okutalım' projesi

Ümraniye Belediyesi tarafından çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Ümraniye'de ‘Çalıştırmayalım Okutalım' projesi

Ümraniye Belediyesi tarafından çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında hazırlanan ‘Çalıştırmayalım Okutalım' isimli proje için ön çalıştay toplantısı yapıldı.

Çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında Ümraniye Belediyesi tarafından hazırlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı himayesinde yürütülen ‘Çalıştırmayalım Okutalım' isimli projenin ön çalıştayı, düzenlenen bir toplantıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Danışmanı Müslüm Kayhan İnan, SGK Genel Müdür Yardımcısı Sadettin Akyıl, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK), HAK-İŞ, EĞİTİM-BİR-SEN ve Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar Merkezi'den (SOYAÇ) yetkililer ile Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Serap Eşitelveren ve Mesut Özdemir katıldı.

""

Pilot bölge Ümraniye

Gün boyu devam eden çalıştayın ilk oturumunda kurumlar çocuk işçiliği konusunda hangi çalışmaları yürüttükleri ve bu çalışmalarda takip ettikleri yol haritalarını konuştu. İkinci oturumda ise proje kapsamında neler yapılabileceği ve pilot bölge olarak seçilen Ümraniye'den başlayarak İstanbul ve Türkiye genelinde ne tür adımlar atılabileceği konusunda görüşler ifade edildi.

Can: ‘Hassasiyetimiz devam edecek'

Çalıştayda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Can, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda, sosyal alanda sorumluluk duygusu ile hareket ettiklerini söyledi. Göreve geldikleri 2004 yılından bu yana eğitim, sağlık ve sosyal aktiviteler başta olmak üzere, çocuk ve gençlerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla çok sayıda hizmet ve projeye imza attıklarını belirten Başkan Hasan Can, bu kapsamda gerçekleştirdikleri proje ve hizmetlerden örnekler verdi.

‘Çalıştırmayalım Okutalım' projesi üzerinde hassasiyetle durduklarını vurgulayan Başkan Hasan Can, başlatacakları uygulama ile Ümraniye'de çalışan çocukların ve bu çocukların çalıştırıldığı sektörle ilgili geniş çaplı bir araştırma yapacaklarını söyledi. Başkan Hasan Can, çocukların çalıştırılması noktasında üzerlerine düşen tüm sorumlulukları da bu proje kapsamında en iyi şekilde yerine getireceklerini söyledi.

Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, projenin önemine değindi. Çalışan çocuk haklarının gelişen dünya şartlarında tartışılan ve çeşitli ölçeklerde çalışmalar yürütülen global bir konu olduğunu belirten Etyemez, projeyi hazırlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve destek veren kurumlara teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72