Ümraniye Müftülüğü'nde geleneksel

Ümraniye'de Ramazan Bayramı birlik ve beraberlik içinde geçti.

Ümraniye Müftülüğü'nde geleneksel

Ümraniye'de Ramazan Bayramı birlik ve beraberlik içinde geçti.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ümraniye Müftülüğü'nde geleneksel
Ümraniye Müftülüğü'nde
geleneksel bayramlaşma
Ümraniye'de Ramazan Bayramı birlik ve beraberlik içinde geçti. Müftülükteki bayramlaşma töreninde; ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar biraraya geldi.
FLASHABER / Ümraniye ilçe müftülüğünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma töreni bu sene de aynı coşku ve yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bayramın birinci günü ilçe müftülük binasında düzenlenen bayramlaşmaya; Belediye Başkanı Hasan Can, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı, İlçe Müftüsü İzani Turan, DSP Ümraniye İlçe Başkanı Atilla Arı, Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı, Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Can, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, din görevlileri ve vatandaş katıldı. Bayramlaşma töreninde birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Ramazan Bayramı'nın önemine değinildi. Ümraniye'ye yeni atanan müftü İzani Turan da ilk bayramlaşmaya ev sahibi yapmanın heyecanı içinde duygulu bir konuşma yaptı.
Bayramlaşma merasiminin açılış konuşmasını yapan müftü İzani Turan, bayramların dinimiz ve geleneklerimizde önem yer tuttuğuna işaret etti. Vatandaşların Ramazan Bayramı'yla birlikte birbirleriyle daha çok birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyleyen Turan, ‘Bayramla birlikte tüm dargınlıklar unutulmalıdır. Bayramlarımızın kıymetini bilelim. Bu günde tüm kırgınlıkları unutup dinimizin emrettiği üzere güzel bir bayramlaşma yaşamalıyız. Gerek dinimizde, gerekse geleneklerimizde önemli yer tutan bayramların daha güzelini yaşamayı Rabbim bize nasip etsin'' dedi.
Törenin son konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan Can ise, Ramazan Bayramı'nın insanların kaynaşması ve birlikteliği noktasındaki önemini vurguladı. Her bayramın ayrı bir güzellik içerisinde yaşanması gerektiğini söyleyen Can, “Bayramlarımızın bizim geleneklerimizde ayrı bir önemi var. Halkımız, bu bayramların önemini kavrayıp birlik ve beraberlik içinde en güzel şekilde değerlendirmeli. Bugün ağız tadıyla güzel bir bayram yaşıyorsak şükretmeliyiz. Bayramlar hepimiz adına güzel bir fırsattır. Bu günlerde birlik ve bütünlüğümüzü pekiştirip tüm kırgınlıkları geride bırakmalıyız. Tüm İslam aleminin ve halkımızın bayramı kutlu olsun” dedi. Protokol konuşmalarından sonra bayramlaşma merasimine geçildi. Ümraniyeli yöneticiler, teker teker vatandaşla bayramlaştı. Başkan Hasan Can çocuklara verdiği bayram harçlığıyla sevindirdi.
Kaymakam M. Ali
Yıldırım kayıplarda!
Ümraniye müftülüğündeki bayramlaşma törenine ilçe kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım'ın katılmaması dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl Kaymakam Yıldırım, resmi bayramlaşma törenini 'dini kurum'da yaptırmak için bir tebliğ yayınlamıştı. Kaymakam Mehmet Ali Yıldırım imzasıyla resmi kurumlara geçilen tebliğde, "bayramlaşma merasimi 21.12.2007 Cuma günü, Ümraniye Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapılacaktır" denilmişti. Kaymakam Yıldırım'ın tebliği, tüm resmi daire, siyasi partiler ve derneklere yollanmış ve o tarihte bazı kişi ve kurumlardan eleştiri almıştı.
Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72