Ümraniye Metrosu çalışmaları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Üsküdar-Altunizade....

Ümraniye Metrosu çalışmaları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Üsküdar-Altunizade....

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Ümraniye Metrosu çalışmaları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Dudullu-Çekmeköy Metrosu için Ümraniye'nin 3 ayrı noktasında başlayan kazı çalışmaları son sürat devam ediyor. Yapımı hızla sürdürülen Ümraniye Metrosu'nun 4 yılda tamamlanması hedefleniyor.

Anadolu yakasının ikinci metro ağı olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Dudullu-Çekmeköy Metrosu için Ümraniye'de başlayan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Anadolu yakasının trafik sorununa önemli ölçüde çözüm getirecek olan Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Dudullu-Çekmeköy Metro Projesi için Ümraniye'de Belediye hizmet binası önü, Son Durak  TRT lojmanları mevkii ve Dudullu'da başlayan kazı çalışmaları tüm hava şartlarına rağmen hızla ilerliyor. İnşaatın başlamasından sonra 4 yılda tamamlanması planlanan metro çalışmasında 24 saat esasına göre çalışılacak.

""

17 kilometre olacak

Toplam 17 kilometrelik bir uzunluğa sahip olacak Üsküdar-Ümraniye-Dudullu-Çekmeköy Metrosu, Üsküdar vapur iskelesi önünden başlayacak. Capitol Alışveriş Merkezi, Altunizade, Çamlıca, Kısıklı, Ümraniye, Alemdağ, Dudullu Şile Yolu Kavşağı ve Çekmeköy güzergâhında çalışacak.

Saatte tek yönde 45 bin yolcu taşıyacak

Delme tünel teknolojisi ile yapılacak olan metroda 2 kilometre depo alanı ve 16 adet istasyon bulunacak. Çalışmalar tamamen yerin altında sürdürüleceği için trafik sıkışıklığı ve çevreye hiçbir rahatsızlık verilmeyecek. Saatte tek yönde 45 bin yolcu taşıyacak olan metroda 6 dizili vagonlar kullanılacak.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3