Tuzla'ya yeni bir şehir inşa ediliyor

Tuzla'ya yeni bir şehir inşa ediliyor

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Tuzla'ya yeni bir şehir inşa ediliyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 vizyonu projeleri arasında yer alan "İstanbul'a 2 yeni şehir"den biri, Tuzla'da inşa edilecek. Dev projelerin ayrıntıları hakkında bilgiler veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Jeopolitik olarak kilit noktada yer alacak bu yeni şehrin inşası ile Tuzla, tüm ulaşım akslarının kesiştiği, uluslararası ölçekte bir yerleşim ve lojistik merkez olacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın" projelerinden "İki Şehir" projesinden biri Tuzla'ya inşa edilecek. Tuzla Orhanlı-Akfırat bölgesinde yapılacak yeni şehir, İstanbul'un cazibe merkezi olacak. Anadolu yakasında yapılacak şehrin en büyük avantajı, tüm ulaşım akslarının merkezinde yer alması. Sabiha Gökçen Havaalanı'nın, yapılacak olan yeni pistin hizmete girmesi ile yılda 45 milyon yolcuya hizmet vermesinin beklendiğine dikkati çeken Başkan Yazıcı, yeni şehir projesinin de, yedi yıldızlı otelleri, ticaret ve kültür merkezleri ile 45 milyon yolcunun ticaret ve konaklama için tercih edeceği bir merkez olacağını söyledi.


""

Londra'dan Bakü'ye, Moskova'dan Kahire'ye kadar, Avrupa ve Asya'nın ticaret merkezlerinin kesişim noktasına kurulacak yeni şehrin, hava yolunda olduğu gibi uluslararası deniz, kara ve demiryolu ulaşım akslarının da tam merkezinde yer aldığını ifade eden Başkan Yazıcı, Tuzla'nın İstanbul'da metro ve Marmaray'ın kesiştiği iki noktadan biri olduğuna dikkat çekerek, yeni şehrin mimari tasarım ve estetiğiyle dünya kentlerine model olacağını söyledi.

E
ĞİTİM VE TEKNOLOJİ ÜSSÜ
Tuzla'da, halihazırda 7 üniversitenin faaliyet gösterdi
ğini ve YÖK onayı bekleyen 4 üniversite ile birlikte bu sayının 11'e çıkacağını hatırlatan Yazıcı, yeni şehir projesi bünyesinde de yeni bir üniversite kurulacağını belirterek, ilçenin şimdiden bir eğitim kenti haline geldiğini ve yeni şehir ve teknopark projesi ile birlikte Türkiye ve çevre ülkelerden ticari, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra eğitim ve sağlık alanında da önemli bir merkez haline geleceğini kaydetti.

ŞEHİR İÇİNDE ŞEHİR
2 milyon metrekare alanda kurulacak yeni
şehir projesi ile yaşam, iş, sosyal hayat, eğitim ve sağlık faaliyetlerinin tümünün bir arada ve birbirine entegre şekilde kurgulanacağını ifade eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, projenin rezidans, apart otel, home ofis, mağazalar, ofis binaları, kültür sanat alanları, eğitim yerleşkesi, hastane, otel ve AVM gibi hizmet birimlerini kapsayacağını belirtti. 40 metre genişliğinde bulvarları ve yeşil mimari anlayışı ile inşa edilecek yeni şehirde, yağmur sularının yeniden kullanımı gibi çevresel dönüşüm unsurlarının da yer alacağı dile getirildi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72