Türkiye'nin en büyük hastanesi hizmete hazır

Şahin; “Sadece Pendik değil tüm bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek en iyi hastane” dedi.

Türkiye'nin en büyük hastanesi hizmete hazır

Şahin; “Sadece Pendik değil tüm bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek en iyi hastane” dedi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Türkiye'nin en büyük hastanesi hizmete hazır

Gazetecilerle birlikte Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni gezen Başkan Şahin; “Sadece Pendik değil tüm bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek en iyi hastane” dedi.

 Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, 2006 yılında yapımına başlanan 550 yataklı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Sağlık Bakanlığı'na bağlı dev hastanenin Türkiye için bir model olduğunu söyleyen Başkan Salih Kenan Şahin, beraberindeki gazetecilerle hastaneyi inceledi. Başhekim Prof. Dr. İsmail Cinel'den bilgi alan Şahin; “Bu hastane sadece Pendik'in değil, tüm Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, devrim niteliğinde bir hastanedir” dedi. 

İki yeni sağlık kurumu daha

Başkan Salih Kenan Şahin'in çabalarıyla Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne dönüşen sağlık kompleksi, basın mensuplarına tanıtıldı. Yakın zamanda resmi açılışı yapılacak olan hastaneyi gezisi sırasında önemli bilgiler de veren Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Pendikliler'in sağlığına çok önem verdiklerini, ilçedeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması adına Yenişehir Mahallesi'ne 300-400 yataklı bir hizmet hastanesi ve Esenyalı Mahallesi'ne de bir semt polikliniği inşa edileceği müjdesini verdi. 

Hastane için yeni hatlar geliyor

Hastanenin ulaşımını daha da rahatlatmak için İETT Genel Müdürlüğü ile görüşüldüğü öğrenildi. Bu kapsamda birçok İETT hattının buradan geçmesinin sağlanacağı belirtildi. Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, 2011 yılının sonunda Kadıköy–Pendik Metrosu'yla Metro Hastane Durağı'nın hizmete gireceğinin ve bununla ulaşım sorununun kökten çözüleceğini sözlerine ekledi.  

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72