TOKHADER şimdi de Ataşehir'de

Toplumsal Kadın Hareketi Derneği (TOKHADER) Kadıköy Şubesi, artık Ataşehir..

TOKHADER şimdi de Ataşehir'de

Toplumsal Kadın Hareketi Derneği (TOKHADER) Kadıköy Şubesi, artık Ataşehir..

17 Mart 2013 Pazar 18:02
TOKHADER şimdi de Ataşehir'de

 

Toplumsal Kadın Hareketi Derneği (TOKHADER) Kadıköy Şubesi, artık Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi'nde de hizmet verecek. Dernek, Başkanı Arzu Gül önderliğinde ev hanımlarına yönelik okuma- yazma seferberliği başlattı. Haftanın beş günü hizmet veren şube; çocuklarını bırakacak yeri olmayan annelere hem eğitim veriyor hem de, çocuklarıyla ilgileniyor. Bu durumdan çok memnun olan mahalleli kadınlar, "Arzu Hanım ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" diyor.

 

""

Herkesin umut kapısı oldular?

 

İkinci şubesini Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi'nde açan TOKHADER, dur durak demeden çalışıyor. Mahalleli kadınlara okuma- yazma kursları açan derneğin başarılı ve çalışkan Başkanı Arzu Gül, yeni faaliyetleri konusunda yaptığı açıklamada; "Derneğimiz, haftanın beş günü hizmet vermekte. Ev hanımlarına yönelik okuma- yazma kursu açtık. Ayrıca 2. şubemiz olan Ataşehir'de bir de ?Eğitim ve Üretim Atölyesi' kurduk. Buraya gelen hanımlara, günde 2 saat gibi bir süre içinde okuma- yazma öğretiyoruz Buradan ev hanımlarına bir çağrıda bulunmak istiyorum: ?Eğer çocuklarınızı bırakacak bir yeriniz yok ise, derneğimiz çocuklarınıza da bakıyor. Hiç gözünüz arkada kalmasın. Gelin hem eğlenin, hem öğrenin'. Üyelerimiz gelen miniklerle tek tek ilgileniyor. Kadınlarımız da hem üretim yapıyor hem de okuyorlar" dedi. TOKHADER Genel Başkanı Hüsniye Kaya da açıklamasında; "Kurslara gelen hanımlara hem okuma-yazma, hem de meslek dersi verilmekte. Burası kadınlarımızın ikinci evi adeta. Hiç çekinmeden hep birlikte ve huzur içinde, bir aile ortamında ders görsünler" dedi.


""

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72