Tatlı Su herkese örnek oldu

Ümraniye Tatlı Su mahalle muhtarlığı Somali'deki insanlık dramı için yardım

Tatlı Su herkese örnek oldu

Ümraniye Tatlı Su mahalle muhtarlığı Somali'deki insanlık dramı için yardım

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Tatlı Su herkese örnek oldu

Ümraniye Tatlı Su mahalle muhtarlığı Somali'deki insanlık dramı için yardım kampanyası başlattı. Mahalleli bu anlamlı kampanyaya büyük destek verdi.

Tatlı Su mahalle muhtarı Cezmi Temur anlamlı bir kampanyanın öncüsü oldu. Somali'deki insanlık dramına kayıtsız kalamayan Temur, mahalle muhtarlığı olarak yardım kampanyası başlattı. Kaymakamlıktan 7 aylık resmi süre alan Muhtar Temur'un bu kampanyası, mahalle halkı tarafından takdirle karşılanıp destek gördü.

"Vicdanen rahatsız olduk"

Muhtar Cezmi Temur, kampanya fikrini anlatırken, "Oradaki açlığı görüp insan olarak etkilenmemek mümkün değildi. Özellikle binlerce çocuğun sadece açlıktan ölmesi vicdanen bizi rahatsız etti. Biz de ne yapabiliriz? diye düşünürken ortaya böyle bir fikir çıktı. Tatlı Su mahalle muhtarlığı olarak kaymakamlıktan 7 aylık bir izin aldık. Resmi makbuz karşılığında bölge halkımızla el ele vererek bu kampanyanın amacına ulaşmasına çalışacağız" dedi.

Kampanya destek gördü

Kampanyanın büyük destek gördüğünü söyleyen Temur, "Başlattığımız bu yardım kampanyası olumlu tepkilerle aldı. Mahalleli bu kampanyayı sahiplendi. Özellikle sitelerde oturan vatandaşlarımız beklediğimizin de ötesinde bizlere destek oldu. Bu bizi çok mutlu etti. Bunun dışında muhtar arkadaşlarımdan destek gördüm. Beni arayıp tebrik etmeleri motivasyonumuzu artırdı. 2860 sayılı yardım toplama kanunu ile başlattığımız bu kampanyayı 26.03.2012'de  sonlandıracağız. Ve toplanan parayı Başbakanlığın Somali için açmış olduğu hesaba yatıracağız. Hedefimiz 50 bin TL. İnşallah bu paraya ulaşacağız" dedi.

"Daha geniş kitlelere ulaşacağız"

Hedeflerinin daha geniş kitlelere ulaşmak olduğunu söyleyen Cezmi Temur, "Biz bu kampanyayı Somali'deki yaraları bir nebze de olsa sarmak için başlattık. Yarın ülkemizdeki başka bir yer için ihtiyaç duyulursa biz Tatlı Su mahalle muhtarlığı olarak her zaman yardıma hazırız. Bu konuda bize destek olan kaymakamlığımıza ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a teşekkür ediyorum. Kampanyamızı önümüzdeki günlerde daha geniş kitlelere de yaymaya çalışacağız. Ümraniye ve Dudullu Meydanı'nda stant açarak vatandaşlarımızla beraber yardımın daha büyük miktarlara ulaşması için çalışacağız" dedi.

Haber: Gürhan Demirtaş


""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72