Sultanbeyli'de safahat hafızına anma programı

Sultanbeyli'de safahat hafızına anma programı

Sultanbeyli'de safahat hafızına anma programı

Sultanbeyli'de safahat hafızına anma programı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sultanbeyli'de safahat hafızına anma programı

Sultanbeyli'de safahat hafızına anma programı

Safahat hafızı, 9., 10. ve 11. Milli Eğitim Şuraları'na katılan ilk İslam Enstitüsü öğretim görevlisi, Ömer Çam Hoca vefatının 8. yılında, Sultanbeyli'de düzenlenen panelle anıldı

""

Ak Parti Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin'in yönetiminde yapılan panelde, Ömer Çam Hoca'nın öğrencilerinden Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı ve oğlu Prof. Dr. H. Kamil Çam söz aldı. Sultanbeyli Belediyesi ile Ordulular Derneği, Akkuşlular Derneği ve Ünyeliler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği panel öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu ve açılış konuşmaları yapıldı.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, geçen yıl Akkuşlular Derneği'nde yapılan programda bir sonraki anma programını kültür merkezinde yapma sözü verdiğini hatırlattı ve programın hazırlanış sürecine değindi. “Bundan sonra bir gelenek başlattık. Artık bizden sonra göreve gelecek başkanlarımız da bu geleneği sürdürerek anma programları hazırlayacaklar” diyen Keskin, Ömer Çam Hoca'nın eğitime sunduğu katkılara değindi.

Ömer Çam'la ilgili ilk yüksek lisans tezini hazırlayan Hamza Aktaş ise, tezin kitaplaştırılma sürecini anlatarak katkıda bulunan herkese teşekkür etti ve, “Hocamızı minnetle ve rahmetle yad ediyorum”dedi. İdris Naim Şahin'in hocanın hayatından kesitler sunarak başlattığı panelde, ilk sözü hocanın talebelerinden Prof. Dr. Hüsrev Subaşı aldı. Subaşı “Kendisinin talebesi olma şerefine ulaşanlardanım. Bazı hocalar vardır ki, ömrünüz olduğu sürece onları unutamazsınız. Ömer Çam benim için böyle bir hoca” diyerek yaşadığı anılardan bahsetti.

Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı ise, “Yıllarca aynı fakültede kendisinden istifade ettik. Yol verici konuşmaları, her zaman doğrulardan yana olup bu noktada hiçbir fedakârlıktan kaçınmaması, şiir okuma ve ezberleme yeteneğini en verimli şekilde kullanarak hayatın gerçeklerini şiirlerle anlatması, çizgisini muhafaza etmede sergilediği tutarlı tavrı, bir takım menfaatler önünde eğilmeyen kişiliğiyle hepimize örnek oldu” dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72