Sosyal sorumluluk projeleri sürüyor!

Sosyal sorumluluk projeleri sürüyor!

Sosyal sorumluluk projeleri sürüyor!

Sosyal sorumluluk projeleri sürüyor!

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sosyal sorumluluk projeleri sürüyor!

Özel Bölge Hastaneleri'nde

 

Sosyal sorumluluk projeleri sürüyor!

 

 

Pendik, Maltepe ve Sancaktepe'deki 3 ayrı hastanesiyle hizmet veren Özel Bölge Hastaneleri, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında planladığı faaliyetlerle ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bölge Sağlık Grubu, Türk Anneler Derneği işbirliğinde, habitatı olan Pendik, Kartal, Maltepe, Tuzla, Kadıköy ve Ataşehir bölgelerinde yaşayan anneleri temsil eden 50 civarında kadının konuk edildiği bir Sağlıklı Beslenme Kahvaltısı düzenledi.

""

 

Bölge insanını sağlıklı beslenme konusunda uygulamalı bilgilendirmeyi ve sağlıklı beslenme ile kalori kontrolü konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ve grubun Pendik Bölge Hastanesi'nde, hastanenin diyetisyeni Aysel Yıldırım'ın yönetiminde düzenlenen kahvaltıya; Bölge Sağlık Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy, Türk Anneler Derneği Kartal Şube Başkanı Kadriye Mucur da katıldı.

 

Bölge Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy; sağlıklı beslenmenin bizzat kendisi kadar, bu konuda yapılacak aktarım ve paylaşım şeklini de önemsediklerini vurgulayarak; “Sağlıklı beslenme konusunda en etkili aktarımın, sağlıklı bir kahvaltı sırasında; yani bizzat uygulamada yapılabileceğine karar vermiştik. Kahvaltı sırasında ve sonrasında aldığımız tepkiler sonucu, yerinde bir karar aldığımızı görmemiz bizi sevindirdi” dedi.

 

Sağlıksız beslenmenin, başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere, birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirten Göksoy; bu konuda çok hassas olduklarını ve kurum olarak, geçmişe dayanan bir gelenekleri olan sağlıklı beslenme kahvaltılarını tekrar başlattıklarını vurguladı.

""

 

Kahvaltıya katılan Türk Anneler Derneği Kartal Şube Başkanı Kadriye Mucur ise, kahvaltının özellikle bir diyetisyenin yönetiminde yapılmasının önemine dikkat çekerek; “Kahvaltıya katılan tüm üyelerimizin etkinlikten ne kadar hoşnut kaldığı; diyetisyen doktorumuza yönelten sorular ve kahvaltı sonrası uzun bir süre çevresini sarmalarından bile anlaşıldı” dedi.  

 

Kahvaltı öncesinde katılan tüm annelerin vücut kitle indeksleri hesaplandı ve 100 çeşit besin türünün bulunacağı açık büfede, her ürünün yanında yer alan etiketlerde, kalori miktarları, faydaları ve ideal tüketim oranları gibi temel bilgiler yer aldı. Kahvaltı, hastane diyetisyeni Aysel Yıldırım'ın görsel sunumu ve konuyla ilgili soruları yanıtlamasıyla sona erdi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72