Sokak Hayvanları İçin Beykozlu Gönüllülerin Desteği Artıyor

Beykoz Belediyesi'nin Sokak hayvanlarının kendi doğal ortamlarında çevre...

Sokak Hayvanları İçin Beykozlu Gönüllülerin Desteği Artıyor

Beykoz Belediyesi'nin Sokak hayvanlarının kendi doğal ortamlarında çevre...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Sokak Hayvanları İçin Beykozlu Gönüllülerin Desteği Artıyor

Beykoz Belediyesi'nin Sokak hayvanlarının kendi doğal ortamlarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeden yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik yürüttüğü çalışmalara destek veren gönüllülerin sayısı her geçen gün artıyor.

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarda kolaylık sağlanması amacıyla vatandaşlarla belediye arasında iletişim sağlayan 37 gönüllüye tanıtım kartı verildi.

Sokak hayvanları ile ilgilenen vatandaşlar için hazırlanan gönüllü kartlarının dağıtıldığı toplantıda, veteriner hekimlerle birlikte gönüllülerin görev alanları, kendi bölgelerinde yapabilecekleri çalışmalar ve işbirliği konuları değerlendirildi.  

Toplantıda ayrıca sokak hayvanlarının beslenmesi, yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri, kısırlaştırılmaları, aşılanmaları, bakım ve tedavilerinin yapılması ile sahiplendirilmeleri konusunda bilgiler de aktarıldı. 

Beykoz Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi çalışma ve uygulamalarına gönüllü katılım esaslarını içeren yönerge 2010 yılında belediye meclisince onaylanarak yürürlüğe girmiş, sokak hayvanlarına yönelik iş birliği yasal zeminde yürütülmeye başlanmıştı.  

Sokak hayvanlarının kendi doğal ortamlarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeden yaşamlarını sürdürebilmesini için yasalar çerçevesinde çalışma ve kampanyalar düzenlediklerini ifade eden Beykoz Belediye Başkanı yücel Çelikbilek, gönüllü vatandaşların katkıları ve gayretleri neticesinde sokak hayvanlarına yönelik güzel ve başarılı çalışmalar yürüttüklerini, çocuk ve gençlere hayvan sevgisi aşılanması amacıyla ilk öğretim ve liselerde veteriner hekimler tarafından eğitimler verilmeye başlandığını söyledi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72