Şile'de 20 bin fidan toprakla buluştu

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Şile de ağaç dikim töreni...

Şile'de 20 bin fidan toprakla buluştu

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Şile de ağaç dikim töreni...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Şile'de 20 bin fidan toprakla buluştu

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Şile de ağaç dikim töreni gerçekleştirildi. Ağlayankaya mevkiinde sekiz hektar alan üzerinde yapılan törende büyüklerden daha çok minik öğrencilerin yoğunluğu dikkat çekti.

 

Törende konuşan Şile İşletme Müdürü Murat Köse, “Atalarımızın diktiği ağaçlar bu gün bizleri halen serinletmekte. Her vatandaş yılda yedi adet fidan dikmelidir izinsiz ağaç kesilememelidir” dedi. Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ise, “Geçmişte Şile köylüsünün geçim kaynağı olan ormanlarımızı yaşamasında tabiî ki orman teşkilatımız ile birlikte önemli bir yer teşkil etmiştir” diyerek Şile köylüsünün bölgedeki orman alanlarına sahip çıktığının altını çizdi. Ayrıca Tabakoğlu, “Şile ormanlarının günümüzde odun dışında bir gelir vesilesi olması ve şile köylüsünün yaşam sermayesi olarak desteklenmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.


""

 

Şile Kaymakamı Şükrü Görücü ise, “Göreve geldiğimiz günden bu zamana ağaçlandırma konusunda tüm kamu kuruluşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Ancak ilk olarak göreve geldiğimizde yakın bölgede yapılan bir ağaçlandırma töreninde kahve köşelerinde oturmak ile olmaz dedim, büyükler nerede dedim bakın o ağaçlar belli yaşa geldi ve bu gün ne yazık ki aynı manzara çocuklarımız memur arkadaşlarımız yok denilecek kadar az sayıda vatandaşımız bu üzücü” dedi. Daha sonra öğrenciler ve protokol ile katılımcılar on sekiz bin meşe, Erguvan, Fıstık ve selvi olmak üzere yirmi adet fidan çalan Ankara misket müziği eşliğinde toprak ile buluştu. Haber: Nurcan KIRCALI


""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3