Sarıyer'in sevilen başkanı Şükrü Genç ESSİAD'ı ziyaret etti

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ümraniye'ye gelerek ESSİAD'ı ziyaret...

Sarıyer'in sevilen başkanı Şükrü Genç ESSİAD'ı ziyaret etti

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ümraniye'ye gelerek ESSİAD'ı ziyaret...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sarıyer'in sevilen başkanı Şükrü Genç ESSİAD'ı ziyaret etti

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ümraniye'ye gelerek ESSİAD'ı ziyaret etti. Ümraniye'deki STK'ların yoğunluğuna değinen Başkan Genç, “Keşke Sarıyer'de de daha çok sivil toplum örgütü olsaydı” dedi.

Sarıyer'de yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Genç, esnaf ve iş adamlarına ayrı bir önem veriyor. İlçesinde her zaman az sayıdaki sivil toplum örgütünün olmasından yakınan Başkan Genç, merkezi Ümraniye'de faaliyet gösteren Esnaf Sanatkarlari ve Sanayici İşadamları Derneği (ESSİAD)'ı ziyaret etti.

Genç; ‘Sarıyer STK konusunda şanssız'

Burada Dernek Başkanı Necmettin Sarı, Başkan Vekili Resul Taşçı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yeşilyurt ile bir araya gelen Başkan Şükrü Genç, görev yaptığı Sarıyer ilçesinde esnafa yönelik çalışmalarının yanı sıra genel hizmetlerinden de bahsetti. Öncelikle ESSİAD'ı çok başarılı bulduğunu söyleyen Şükrü Genç, “Benim ilçemdeki en büyük sıkıntı, yeterli sivil toplum örgütü ve Oda'nın olmayışı. Keşke daha çok STK ve Oda olsa da ben de onlara destek olsam” dedi. Sarıyer'deki tüm esnafa yönelik ‘portör muayenesi' başlattığını da söyleyen Genç, eğer Ümraniye'de de böyle bir çalışma olursa destek vereceğini söyledi.

‘Balıkçılık ve yeni hizmet binası'

Sarıyer'de esnafa yönelik çalışmalarının en önemlilerinin birisinin de balıkçılığa yönelik olduğunu söyleyen Başkan Genç, Sarıyer'in balıkçılık ve deniz mahsulleriyle özdeşleştiğini belirterek, kaymakamlık olarak ‘AB Masası' oluşturduklarını ve sektörle ilgili projeler geliştirdiklerini belirtti. Genç, balıkçılık bilincinin gelişmesinin sadece Sarıyer için değil, tüm İstanbul hatta tüm ülke için önemli bir kazanım olacağının da altını çizdi.

50 milyon liraya belediye binası

Yeni belediye hizmet binasından da bahseden Başkan Şükrü Genç, “80 bin metrekare alan üzerine kurulacak bina 50 milyon dolara mal olacak. Yeşil binalar konusunda belirli kriterler var. Bizim bununla ilgili çalıştığımız İngiliz şirketi BREEM, ‘Bu kriterleri yerine getirirseniz bu bina dünyada ilk olacak' diyor” dedi. ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti ve çalışmaları konusunda Genç'e etraflıca bilgi verdi. Haber: Gürhan Demirtaş

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3