Sancaktepe'de ‘Aile Söyleşileri' sürüyor

Sancaktepe'de, Ömer Döngeloğlu Hoca ile aile söyleşileri devam ediyor.

Sancaktepe'de ‘Aile Söyleşileri' sürüyor

Sancaktepe'de, Ömer Döngeloğlu Hoca ile aile söyleşileri devam ediyor.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe'de ‘Aile Söyleşileri' sürüyor

Döngeloğlu konuşmasında Türk aile yapısının korunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca televizyon ve internetin olumsuz etkilerine karşı dinleyenlere bir dizi uyarıda bulundu.

Sancaktepe Belediyesi'nin Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri hız kesmeden sürüyor. Etkinlikler çerçevesinde, Samandıra Kültür Merkezi'nde Ömer Döngeloğlu Hoca'nın anlatımı ile ‘Aile Söyleşileri' adlı konferans düzenlendi. Peygamberimizin aile yaşantısından örnekler veren Ömer Döngeloğlu'nun aile söyleşilerine Sancaktepeli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Konferans gündüz saatlerinde düzenlenmesine rağmen yoğun ilgiden dolayı bazı vatandaşlar Döngeloğlu'nu ayakta dinledi.


""

İslam dininin aileye ve kadına verdiği önemden bahseden Döngeloğlu, günümüzde ailelerde yozlaşmanın had safhada olduğunu, aile boşanmaları sayısının arttığını ve ailelerin parçalandığını; toplum olarak buna karşı önlem alınması gerektiğini ifade etti. Döngeloğlu, öz değerimize sahip çıkarak en büyük değer olan ailenin korunmuş olunacağını vurguladı ve devamında;

“Peygamberimiz aileyi kutsal olarak görüyordu. Eşine karşı hoşgörülü ve şefkatliydi. Hayatı boyunca eşine kötü bir söz söylemedi, hatta kendi elbisesini bile kendisi dikerdi. Bu noktada hepimize büyük görev düşüyor. Ailemize eşimize çocuklarımıza karşı sorumluluk bilinci ile hareket ederek onlara sahip çıkalım. Aile içinde saygıda ve sevgide kusur etmeyelim” dedi. Son olarak Döngeloğlu; aileleri internet ve televizyonun zararlarına karşı uyardı.

Sancaktepe Belediyesi Samandıra Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ‘Aile Söyleşileri'ne Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Tarık Uçar ve birçok Sancaktepeli vatandaş katıldı. Başkan Yardımcısı Uçar, Döngeloğlu'na günün anısına bir demet çiçek verdi. Program sonunda vatandaşlar Döngeloğlu ile sohbet etme fırsatı da yakaladı. Bu arada Sancaktepe Belediyesi resmi web sitesinden programın 3G ile canlı yayın gösterimi yapıldı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3