Polonyalı misafirler Beykoz'u ziyaret etti

Polonya'nın Zakopane kenti Belediye Başkan Vekili Wojciech Solik ile..

Polonyalı misafirler Beykoz'u ziyaret etti

Polonya'nın Zakopane kenti Belediye Başkan Vekili Wojciech Solik ile..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Polonyalı misafirler Beykoz'u ziyaret etti

Polonya'nın Zakopane kenti Belediye Başkan Vekili Wojciech Solik ile Kültür İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mariusz Koperski, kardeş şehir temaslarında bulunmak üzere, 2 günlük bir ziyaret programı kapsamında Beykoz'a geldi.

Zakopane'de yapılan yerel seçimlerin ardından Beykoz'u daha yakından tanımak üzere ilçeye gelen misafir heyet, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ile Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'i ziyaret etti. İlk olarak Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün'le bir araya gelen heyete Polonezköy Muhtarı Antoni Vilkoşevski ve Polonezköy eski Muhtarı Daniel Ohotski de eşlik etti.

Misafir heyete ilçeyi tanıtan ve belediye ile kaymakamlık teşkilatının çalışma yapılarını aktaran Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, kardeş şehir çalışmalarının kentlerin vizyonlarının gelişmesi adına son derece önemli olduğunu belirterek ortak projeler geliştirebileceklerini söyledi.

İlçede bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Zakapone heyeti, Kaymakam Ergün'e kentin tarihi bir fotoğrafını ve çeşitli kültür yayınları hediye etti. Kaymakam Aydın Ergün de konuklara üzerinde ilçeye dair simgelerin yer aldığı bir tabak takdim etti.

Misafir heyet kaymakamlıktaki görüşmenin ardından Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek tarafından kabul edildi. Belediye binasındaki görüşmede belediye Başkan Yardımcıları Nevin Çalışkan ve Yüksel Baki de hazır bulundu. Karşılıklı olarak belediye hizmetlerinin ve her iki şehrin ortak noktalarının paylaşıldığı buluşmada kardeş kent ilişkilerinin kültürel tanıtım işbirliği konusundaki önemine değinildi.

Başkan Yücel Çelikbilek'in konuklara birer çeşm-i bülbül hediye ettiği buluşmada, Başkan Yardımcısı Mariusz de başkan Çelikbilek'e şehre özgü el işi bir ürün hediye etti. Misafir heyet resmi ziyaretlerinin ardından Öğümce Köyü'ndeki Cam Ocağı Vakfı'nda incelemelerde bulundu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72