Pendik'te sanat sezonu açıldı

Ekim ayı kültür ve sanat etkinlikleriyle birlikte 2011-2012 kültür sezonunu

Pendik'te sanat sezonu açıldı

Ekim ayı kültür ve sanat etkinlikleriyle birlikte 2011-2012 kültür sezonunu

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Pendik'te sanat sezonu açıldı

Ekim ayı kültür ve sanat etkinlikleriyle birlikte 2011-2012 kültür sezonunu açan Pendik Belediyesi, 60'tan fazla etkinlik düzenleyecek.

Geçen yıl düzenlediği kültür faaliyetlerine ek olarak, yeni söyleşiler, seminerler, tiyatrolar, çocuk tiyatroları, konserler, kütüphane programları ve sinemalarla ilçede önemli kültür faaliyetleri gerçekleştirecek olan Pendik Belediyesi, tüm bunların yanı sıra bir uluslararası festival olan ‘Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatlar Buluşması' ile yeni sezonun ilk ayında kültür ve sanat dolu haftalar yaşatacak.

Sözlü kültür geleneği Pendik'te yaşatılıyor

Kültürümüzün önemli mihenk taşlarından sohbet ve söyleşiler, her hafta Pendiklilerle buluşuyor. Mesnevi Okumaları, Yazı-Şiir Atölyesi, Kent-Edebiyat Buluşmaları, Anadolu Mayası ve İskender Pala ile ‘Şiirin Has Bahçesinde' gibi katılımların yoğun olduğu söyleşilere, bu yıl Tuğrul İnançer'le ‘İrfan Yolculuğu', Fatma Barbarosoğlu'yla ‘Sosyoloji Okumaları', Ekrem Demirli ile ‘İnsan Ruhunun Serüveni' gibi ilgi uyandıracak söyleşiler de eklendi.

Onlarca konser, tiyatro, sinema filmleri

Gişede hasılat rekorları kırmış onlarca sinema filmi ve usta oyuncuların sahne aldığı tiyatro oyunlarını kültür merkezlerine taşıyacak olan belediye, çocuklara yönelik sinema ve tiyatro oyunları da düzenliyor. Türk Halk Müziği'nden sanat müziğine, popüler müzikten klasik müziğe kadar onlarca konserle sevilen sanatçılar ve müzikseverler bir araya gelecek.

El sanatları, uluslararası festivalle Pendik'te sergileniyor

Bu yıl 13.'sü düzenlenecek olan Pendik Uluslararası Geleneksel El Sanatları Buluşması, bir ilk olarak ‘Boat Show' ile birlikte aynı gün açılacak. 19-29 Ekim tarihleri arasında MarinTürk'te gerçekleşecek etkinlikler, el sanatı ve lüks tekne meraklılarını buluşturacak. Katılımcılar bir yandan lüks tekneleri görme imkânı bulurken diğer yandan eşsiz el sanatları ürünü stantlarını gezmenin keyfini yaşayacak. Bu yıl buluşmaya daha fazla ziyaretçi beklendiği ifade edildi.

Kurslara rekor talep

Pendik'in kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yaptığını belirten Belediye Başkanı Kenan Şahin; bunun yanı sıra düzenlemiş oldukları kurslara da dikkat çekti. Şahin, “Müzik, el sanatları, hobi ve sahne sanatları olarak dört ayrı kategoride düzenlemiş olduğumuz 29 kursa, 3156 kişi başvurarak bu yıl rekor bir talep gerçekleşti” dedi.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72