MODOKO'da neler oluyor @f0

“Neler oluyor bu MODOKO'da” diye soruyor.

MODOKO'da neler oluyor @f0

“Neler oluyor bu MODOKO'da” diye soruyor.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
MODOKO'da neler oluyor @f0

""

Bölgenin köklü mobilya merkezi MODOKO, son günlerde yerel basına öyle manşetlerle haber oluyor ki; herkes, “Neler oluyor bu MODOKO'da” diye soruyor.

 Son zamanlarda MODOKO hakkında bölge yerel basınının haber yaparak kamuoyunun gündemine getirdiği iddialar, “MODOKO'da neler oluyor” dedirtiyor. Eski yönetimi arattığı öne sürülen MODOKO yeni yönetiminin suskun kalarak cevap veremediği imajını doğurduğu iddialar öyle yenilir yutulur cinsten değil.

 Metropol, Gelişim ve İlçem gazeteleri gibi yerel basının dile getirdiği iddialar arasında; MODOKO'nun MÜSİAD'ın arka bahçesi olduğu gibi konular da yer alıyor. Umutsuzluk devrinin hakim olduğu öne sürülen haberlerde; binlerce kişinin ekmek kapısı olan MODOKO'nun iyi yönetilememekten kaynaklanan sorunlarla her geçen gün kötüye gittiği iddialarına yer verildi.

 “MODOKO yönetimi MÜSİAD'ın güdümünde hareket etmekte ve MÜSİAD içindeki büyük mobilya üreticilerine meze yapılmakta” denilen haberlerde; “Bu iddianın sahibi MODOKO esnafı, kendilerinden toplanan yüklü aidatlarla daha aktif bir pazarlama politikası yürütülmeliydi. MODOKO'nun ufkunu açacak yönetim anlayışı yok” dediklerine yer verildi.

 MODOKO esnafı ve bölge kamuoyunun günlerdir bir açıklama beklediği, ancak yönetiminse sessiz kalmayı tercih ettiği haberlerdeki iddialar özetle şu şekilde:

 “Dünyanın her yanında yılın her günü fuarlar var. MODOKO bunların kaçında var@f1 Atölyeler kapanacağına, dünyanın her yanına ürün gönderilebilir. Mevcut yönetim, aldığı aidatları yıl sonunda kar olarak açıklıyor. Senin görevin kar etmek değil aldığın aidatları MODOKO esnafının yararına harcamak.

 Reklam ve tanıtıma yönelik çok daha etkin ve verimli yollar dururken; izlenmeyen ya da belli bir kesimin izlediği kanal ve gazetelere reklamlar verilerek kaynaklar çar-çur ediliyor veyahut peşkeş çekiliyor. MODOKO esnafı, çeşitli dergi ve radyolara ilanlar vererek kendi imkanları ile tanıtım ve reklam yapıyor.

 MODOKO yönetimi makamda oturmayı iş zannediyor. Şimdi okul yaptırmak istiyorlarmış. Okulu kendi paraları ile hayrına yaptırsınlar. MODOKO esnafı için doğru olanı yapmaları gerekirken bu işlerle uğraşıyorlar.

MODOKO'da eksikler çok. Artık insanlar gezerken eğlenebileceği, yemek yiyebileceği, yeni bir şeyler öğrenebileceği yerlere ilgi gösteriyor. Bu yüzden burada yeni restoranlar, eğlence yerleri, mobilya müzesi gibi yerler yapılarak bir cazibe merkezi oluşturulmalı. Kampanyalarla buraya her zaman insan çekilebilir ve bir ihtiyacı olduğunda mal satılabilir.

 MODOKO, 30 yıldır çok sağlam temeller üzerine kurulmuş bir site. Ancak burnumuzun dibine IKEA geliyor ve 650.000 çeşit ürün satıyor ama içerisinde bir tane Türk markası ne yazık ki yok. MODOKO olarak üreticilerin ortaklaşa mal vereceği AVM'ler yapılıp müşterinin ayağına gidilmeli. MODOKO pazarlama ve yönetim zaafından dolayı her gün daha kötüye gidiyor.”

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72