Minibüslere İSPARK AYARI

İSPARK, ‘Umuma Açık Minibüs Durakları' projesi ile kent hayatına kalite ve standart getirdi.

Minibüslere İSPARK AYARI

İSPARK, ‘Umuma Açık Minibüs Durakları' projesi ile kent hayatına kalite ve standart getirdi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Minibüslere  İSPARK AYARI

Uygulama, pilot bölge olan Fikirtepe-Kadıköy hattından sonra Kartal-Sultanbeyli hattında da hayata geçirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakı olan İSPARK tarafından teknolojik alt yapısı modernize edilerek işletmeye açılan C-52 Kadıköy-Fikirtepe hattından sonra C-86 Kartal–Sultanbeyli hattı da İstanbullular'ın hizmetine sunuldu. Konuyla ilgili olarak büyükşehir belediyesinden kamuoyuna açıklama geldi.

 Açıklamada; Kent genelinde trafik yoğunluğuna neden olan belirsiz ve düzensiz yolcu indirme-bindirme alanlarına standart getirmek için başlatılan projenin pilot çalışmasının Kadıköy-Fikirtepe hattında geçtiğimiz yıl hizmete açıldığı hatırlatılan açıklamada pilot çalışmanın ardından C-86 Kartal- Sultanbeyli hattının da vatandaşlara hizmet vermeye başladığı kaydedildi.

 Açılan yeni hatta 05.00 – 23.00 saatleri arasında 4 durak görevlisi vatandaşa hizmet veriyor. Minibüs taşımacılığında; vatandaş, minibüsçü esnafı ve ulaşımı rahatlatma önceliğine uygun iyileştirme çalışmaları devam etmekte.

 İSPARK, minibüs durak görevlilerinin vatandaşlara daha iyi hizmet vermesi amacıyla Ümraniye Haldun Alagaş Konferans Salonu'nda eğitim semineri düzenledi. İSPARK, proje ile 2011 yılında İstanbul'da mevcut bulunan 129 hattın % 80'ninde fiziki rehabilitasyon, % 75'inde ise vatandaş memnuniyetini daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyor.

Uygulama noktaları:

İlk çalışmanın başlatıldığı C-52 Kadıköy-Fikirtepe hattı ve yeni açılan C-86 Kartal–Sultanbeyli hattından sonra; C-80 hattında Kartal–Paşaköy–Ferhatpaşa–Uğur Mumcu arası, C-57 hattında Kadıköy- Koşuyolu- Ümraniye arası, C-76 hattında Kadıköy- Emniyet Mahallesi arası, C-118 hattında Üsküdar –Kirazlıtepe-Hasippaşa arası, C-54 hattında Kadıköy – Küçükbakkalköy-Ferhatpaşa Mahallesi arası minibüs durakları hizmete açılacak.

 

HABERMERKEZİ

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3