Maltepe'de Çevreci Okul Projesi

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından...

Maltepe'de Çevreci Okul Projesi

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Maltepe'de Çevreci Okul Projesi

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçe okullarında yürütülen geri dönüşüm eğitimlerinin ilk bölümü tamamlandı. 

Çevre bilincinin oluşturulması, çevre kirliliği konusunda öğrenciden veliye doğru bir alışkanlığın kazandırılması için başlatılan Çevreci Okul Projesi ile geri kazanım sisteminin en önemli adımı olan kaynağında ayırma sistemi öğrencilere tanıtılıyor.

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in başlatmış olduğu 'Yeşil Belediye' projesinin bir devamı niteliğindeki proje ile ilköğretim okullarında, bilgilendirme eğitimleri, ödüllü kampanyalar, teknik geziler, çevreye ilişkin özel günlerde çeşitli organizasyonların yapılması planlanıyor. Ayrıca çalışmaları destekleyici broşür, afiş, kitap gibi materyallerin dağıtımı da okullarda devam ediyor.

Birinci yarı yılda Dumlupınar İ.Ö.O, Tepe İnşaat İ.Ö.O ve Anaokulu, Nazmi Duhani İ.Ö.O, Güzin Dinçkök İ.Ö.O ve Marmara Eğitim Köyü Anaokulu'nda verilen eğitimlere ikinci dönem diğer okullarla devam edilecek. Proje dahilinde ilçeden seçilen on pilot okulun yanı sıra okul müdürlüklerinin talepleri doğrultusunda diğer okullarda da eğitimler ikinci dönemde yapılacak.

Diğer yandan proje kapsamında TAP ile ortak düzenlenen okullar arası atık pil toplama yarışması tüm ilçe ilköğretim okullarını kapsıyor.
Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3