Kurbanlıklar hazır

Kurbanlıklar hazır

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kurbanlıklar hazır

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan hayvan üreticileri, alıcı bekliyor.
Tekirdağ'da faaliyet gösteren Küçükoğlu Çiftliği'nde organik olarak beslenen büyük ve küçükbaş hayvanlar alıcı bekliyor. Avrupa Birliği (AB) Standartları'nda olan Küçükoğlu Çiftliği Genel Müdürü Hasan Dumlupınar, çiftliklerinde yetiştirdikleri hayvanları, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde sağlık kontrolünden de geçirerek gerekli denetimleri yaptıklarını söyledi. Kurbanlık Hayvanların yetiştirilmesinin etinin lezzetine de yansıdığını belirten Dumlupınar, organik olarak beslenen hayvanların daha sağlıklı
olduğunu ifade etti.

KURBANLIKLAR SATIŞTA
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bu yılki fiyatlar da belli olmaya başladı, 2011 yılında küçük baş hayvanların fiyatı 400-900 TL arasında değişirken, düveler 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL, dana fiyatları da 2 bin 500-6 bin TL arasında değişen fiyatlarda satışa sunulacak.

KURBAN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
İyi bir kurbanlığın tüyleri parlak olmalı, kör olmamalı ya da bir sakatlığı bulunmamalı. Hayvanların kulaklarındaki küpeler, sağlık durumu hakkında bilgi verdiğinden bu küpelere bakılabiliyor. Sağlıklı bir hayvanın tüyleri çok düzgün olur, genel durumu ve iştahı da iyi olur. Hayvandan şüphe ediliyorsa, veteriner hekimlere başvurmak gerekir.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3