Kartal'da engelsiz yaşam sürüyor

Kartal Belediyesi'nin uygulamasıyla birlikte tüm engelliler başta sağlık...

Kartal'da engelsiz yaşam sürüyor

Kartal Belediyesi'nin uygulamasıyla birlikte tüm engelliler başta sağlık...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kartal'da engelsiz yaşam sürüyor

Kartal Belediyesi'nin uygulamasıyla birlikte tüm engelliler başta sağlık kuruluşlarındaki tedavileri olmak üzere zamanlarını nitelikli geçirmeleri, kamusal alanda serbest dolaşımlarını sağlamak amacıyla başlatılan Engelli Taşıma Aracı uygulaması büyük bir başarı ile devam ediyor.

Bedensel, zihinsel, duyu yitimi olan engel gruplarını kapsayacak şekilde tüm engel türlerine dönük birçok uygulamayı hayata geçiren Kartal Belediyesi, engelli vatandaşlara Engelli Taşıma Aracı ile kentin olanaklarına erişimi amaçlıyor. Kentlerde altyapı inşasının, şehir planlarının engelli vatandaşlar için dolaşım ve erişimi güçleştiren yapısına karşı Engelli Taşıma Aracı, bugüne kadar ulaşım noktasında ciddi sorunlarla karşı karşıya kalan yaklaşık 181 engellinin ulaşımını kolaylaştırdı.

Aynı zamanda Engelli Taşıma Aracı, evinden alınmak isteyen engelli vatandaşlara randevu sistemiyle hizmet sunuyor. Tüm engelliler 586 99 94 numaralı telefonu arayarak Engelli Taşıma Aracından yararlanabiliyor. Kartal Belediyesi,  ‘Kartal'a Engel Yok' anlayışıyla uygulamaya geçirdiği projelerde engellilerin yaşamla bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlıyor.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3