Kartal'da ‘Orman ve Su' konulu panel düzenlendi

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ‘21-26 Mart Orman...

Kartal'da ‘Orman ve Su' konulu panel düzenlendi

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ‘21-26 Mart Orman...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Kartal'da ‘Orman ve Su' konulu panel düzenlendi

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ‘21-26 Mart Orman Haftası ve 22 Mart Dünya Su Günü Etkinliği' kapsamında Kartal Uğur Mumcu Yaşam Kalitesi Merkezi'nde bir panel düzenledi.

Kartal Belediyesi tarafından Orman Haftası ve Su Günü etkinliği kapsamında Uğur Mumcu Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi'nde panel düzenlendi. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Meriç Albay, Gedik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aydın Şalcı'nın konuşmacı olarak katıldığı panele çok sayıda Kartallı katıldı. Panel; Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün hazırladığı on dakikalık ‘Su ve Orman' konulu barkovizyon gösterimiyle başladı.

Sunumun ardından konuşan Prof. Dr. Aydın Şalcı ve Prof. Dr. Meriç Albay,  çevre kirliliğinin küresel boyutlarını değerlendirerek;  temiz su kaynaklarının azalmasının insan hayatına olumsuz etkilerinden söz etti.  Uzmanlar, tüketim alışkanlıklarının çevre kirliliğini arttırıcı niteliğini vurgularken,  ekosistemin maruz kaldığı tahribata karşı toplumum üstlenmesi gerekli sorumluluklara dikkati çekti. Çevre kirliliğinin ekosistem içinde yaşayan tüm canlıları etkilediğine vurgu yapan uzmanlar, orman yangınlarının ekolojik yapıyı bozucu sürecini ele aldı.  Ormanların korunması ve çevrenin ağaçlandırılması gerekliliğini belirten akademisyenler, her bir doğal kaynağın korunabilmesinin toplumsal duyarlılıktan ve kamusal, yapıcı, çözümcül politikalardan geçtiğini vurguladı. Panel sonunda Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Mermertaş, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Prof. Dr. Aydın Şalcı ve Prof. Dr. Meriç Albay'a Kartal Belediye Kartal heykelciği verdi.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72