Kartal Zabıtası öğrencilerle elele

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Kartal Belediyesi'ne...

Kartal Zabıtası öğrencilerle elele

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Kartal Belediyesi'ne...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kartal Zabıtası öğrencilerle elele
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Kartal Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, okul giriş çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini sağlayacak uygulamalara başladı.

Kartal'ın işlek caddeleri üzerinde bulunan 21 okulu tespit ederek, okul önlerinde yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için çalışma programına hız kazandırdı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul önlerinde başlattıkları güvenli yol geçişleriyle öğrencilerin sorunsuz evlerine ve okullarına ulaşmasını sağlıyor.  Okul önlerindeki trafiği düzenleyen zabıta ekipleri, öğrencilerin ellerinden tutarak güvenli şekilde karşıdan karşıya geçmelerine yardımcı olurken; okul önlerindeki servis kargaşasına da müdahale edebiliyor.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2011-2012 eğitim öğretim yılının sonuna kadar öğrencilere dönük uygulamalarına devam edecek. Zabıta ekiplerinin eğitim-öğretim alanına ilişkin projeleri arasında olan danışma noktaları da zabıta, öğrenci iletişimini kuvvetlendiriyor. Kartal Zabıtası, merkezi sınavlarda öğrencilerin okul adreslerini bulmalarına yardımcı olan Danışma Noktalarıyla yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencilerin yanında olmayı sürdürecek.

Kartal Belediyesi ilçede bulunan tüm ilköğretim ve liselerin kantinlerini okulların açıldığı günden itibaren denetlemeye başladı. Denetimler Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nden uzman personeller tarafından gerçekleştiriliyor.

Denetimlerde, okul kantinlerinde satılması yasaklanan hızlı tüketim gıdalarının, gazlı içecek satışının kontrolleri yapıldı. Yangın tüplerinden, ilaçlama tutanaklarına, çalışma izin ruhsatlarından, ambalaj atıklarının nasıl toplandığına kadar birçok uygulama denetlenerek; kurallara uygun olmayan durumlara ilişkin tutanak tutuldu. Zabıta Müdürü Atilla İlgün, yeni eğitim ve öğretim yılında çocukların rahat ve huzurlu olarak okullarına gidebilmeleri için çalışmalarını sürdüreceklerini, her zaman Kartal Zabıtası olarak öğrencilerin her konuda yanlarında olacaklarını söyledi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72