Kartal Belediyesi Engelsiz Bilgi Evi'ni Açtı

Kartal Belediyesi Engelsiz Bilgi Evi'ni Açtı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kartal Belediyesi Engelsiz Bilgi Evi'ni Açtı

Kartal Belediyesi, Kartal'a Engel Yok anlayışıyla, engellilerin yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kartal Belediyesi bir ilke daha imza atarak Engelsiz Bilgi Evi'ni, düzenlenen törenle hizmete açtı. Daha önce de Kartal Belediyesi resmi internet sitesini görme engelliler için yeniden tasarlanmış ve hizmete sokmuştu.


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, engelli vatandaşların teknolojiden faydalanabilmeleri için hazırlanan Engelsiz Bilgi Evi' ni Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi'nde açtı.

Başkan Öz açılış konuşmasında" Bilgiye bir an önce engelli arkadaşlar kavuşsunlar , engellilerin önündeki engelleri birer birer kaldıracağız. İnşallah ikinci adım olan Engelliler Merkezi ve Gündüz Bakımevi'nin temel atma töreninde, o mutlu günde görüşürüz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve hayırlı olsun" dedi.

 Engelliler Koordinasyon Birimi Koordinatörü Özgür Uğur'un da söz aldığı açılış töreninde, Uğur, "Bu yola çıkarken söylediğimiz şey, Kartal'a engel yok idi. Bizim erişilebilirlikten kastımız sadece fiziksel erişilebilirlik değil, bilgi erişimini de kastediyoruz. İlerleyen günlerde Engelliler Merkezi ve Gündüz Bakımevi'ni açtığımız zaman gerçekleştirmek istediğimiz " Sesinle Işığım Ol" projesiyle gönüllü okuyucularımızı görme engelli vatandaşlarımızla bir araya getirerek bilgiye erişimin önündeki engelleri biraz daha kaldıracağız. Kartal'da engelli olup da bilimin, sanatın, edebiyatın aydınlığına erişemeyen hiç bir engelli kalmasın istiyoruz" dedi.

 Engelsiz Bilgi Evinin açılış kurdelesini Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, Engelliler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Özgür Uğur, Hürriyet Mahallesinde bir çocuk ve engelli vatandaşlar kesti. Açılış törenine Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu adına Hasan Günday, Görme Özürlüler Derneği Anadolu Yakası Şube Başkanı Ercan Üçpınar, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcılarıyla, Kartallılar katıldı.

 

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, görme engellilerin, kabartma yazıcı programlarını, bilgisayar ortamındaki veriyi kâğıda kabartma olarak yazan cihazları kullanmalarını inceledi.

 İlk Çıktı Kartal'ı Seviyorum

Başkan Öz, bilgisayara Kartal'ı Seviyorum yazarak Braille alfabesi ile yazılmış çıktısını Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü görme engelli Özgür Uğur'a verdi. Uğur yazıyı okuyarak "Kartal'ı seviyorum" dedi.

 

 

Engelsiz Bilgi Evi'nde görme engelliler ve omurilik felçlileri için üretilmiş son teknoloji program yazılımı engellilerin hizmetine sunuldu. Görme engellilerin, sesli ekran ve kabartma yazıcı programları sayesinde kitap ve doküman okumaları, bilgisayar ortamındaki veriyi kağıda kabartma olarak yazmaları sağlanıyor. Bedensel engelli omurilik felçlileri ise, akıllı işaretleme cihazı sayesinde baş hareketlerine göre bilgisayardaki fare imlecini ekran üzerinde hareket ettirerek bilgisayar kullanabiliyorlar.

 Başkan Altınok Öz, Engelsiz Bilgi Evinin açılışına katılanlar ile birlikte Kartal Belediyesince hazırlanan Kartal'a Engel Yok isimli kısa filmi izledi. Başkan Öz, Kartal'a Engel Yok adlı kısa filmde oynayan Kartal'lı engelli vatandaş Ayfer Özkan'a teşekkür ederek Kartal heykelciği hediye etti.

Törenin sonunda açılışa katılanlara Kartal Belediyesi Aşçılık Okulu tarafından hazırlanan yemekler ile yapılan kokteyl verildi, görme engelli vatandaşlara da beyaz baston dağıtıldı.






 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72