Kargodan çöp çıktı!

Bingöl'de bir kişiye PTT kargo ile gönderilen kutunun içinden çöp çıktı.

Kargodan çöp çıktı!

Bingöl'de bir kişiye PTT kargo ile gönderilen kutunun içinden çöp çıktı.

02 Mayıs 2014 Cuma 10:19
Kargodan çöp çıktı!

Bingöl'de bir kişiye PTT kargo ile gönderilen kutunun içinden çöp çıktı. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da ikamet eden Şahin Öztürk, kardeşi Asım Öztürk'e göndermek üzere PTT'nin Üsküdar şubesine iki çift ayakkabıyı bir kutu içerisinde teslim etti. KP01527620795 barkot numarasıyla Bingöl'ün Genç ilçesinde bulunan PTT şubesine teslim edilen kargonun içerisinden ayakkabı yerine çöp çıktı. İddiaya göre, Şahin Öztürk, kargoyu teslim aldıktan sonra kutunun hafif olduğu şüphesiyle şube dışında kutuyu açtı. Kutu içerisinde ayakkabı yerine naylon poşet, kese kağıdı ve karton parçaları olduğunu gören Öztürk, şube müdür vekilinin yanına gitti. Müdür vekili, gerekli işlemleri yaparak durumu PTT Genel Müdürlüğü'ne bildirdi.

Yaşananlar karşısında PTT'ye olan güvenlerinin zedelendiğini belirten Öztürk, PTT hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Öztürk, "İstanbul'da ikamet eden ağabeyim, PTT'nin Üsküdar şubesi üzerinden şahsım adına 2 çift ayakkabı gönderdi. Kargo teslim süresi dolduktan sonra Genç ilçesine giderek kargoyu teslim aldım. Dışarı çıktığımda kutunun hafif olduğunu fark ederek açtım ayakkabı beklerken, çöp çıktı. Kutu ile birlikte Genç şubesine gittim durumu müdüre bildirdim. Birlikte kutuyu inceledikten sonra genel merkeze bilgi verildi. Gerekli işlemlerin yapılacağı tarafıma bildirildi" dedi.

Hırsızlıktan şüphelendiğini ifade eden Öztürk, "Üsküdar şubesinden gönderilen kargonun numarası, kamera kayıtları, kilo ağırlığı mevcuttur. Kutu içerisindeki ayakkabılar çalınmış olabilir. Bunu yapanların bulunarak cezalandırılmasını istiyoruz. Burada mesele iki çift ayakkabı değil. Emanete hıyanet edildi. Bu gönderilen ayakkabı değil de, daha kıymetli bir emanet olabilirdi. Böyle ihmal, böyle saygısızlık olamaz" diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Genç PTT Merkez Müdür Vekili Mustafa Sarıkaya, yaşananları doğrulayarak, "O konuyla ilgili tanıklık yaptım, kargo boş çıktı. Ayakkabı yerine naylon ve poşetler çıktı. Gönderici İnfo üzerinden şikayet bildirdi. Üsküdar merkezi bana bilgi sistem üzerinden yazı yazarak durum ile ilgili bilgi istedi. Ben de olanları yazıya döktüm gönderdim. Gönderilen kargo buraya sağlam geldi ve biz sağlam bir şekilde müşteriye teslim ettik. Biz kargonun içerisinde ne olduğunu bilmiyoruz ki, açıp bakmak yasak" dedi.

Genç merkez olarak soruşturma geçirmeye hazır olduklarını kaydeden Sarıkaya, "Kargo buraya sağlam geldi. Biz sağlam bir şekilde alıcıya teslim ettik ve kargonun içerisinde ne olduğu bilmiyoruz. Zaten yasak, açıp içine bakamıyoruz. Biz sorumlunun Genç merkez olmadığını bildirdik. Gönderici kargosunu Üsküdar'a poşet içerisinde teslim etmiş. Beyanlara göre, oradaki görevli kişiler 'siz bırakın biz göndeririz' demiş. Oysa kargo yönetmelik gereği müşteri huzurunda paketlenir ve göndericiye alındı verilir. Beyanlar doğru ise burada hem gönderici hem görevlilerin ihmali söz konusudur. Yanlış bir gönderi de olabilir, müşteriye ait ayakkabılar başka bir yere gönderilmiş veya Üsküdar'da kalmış olabilir" diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 02.05.2014 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72