II. Yerel Yönetimler Okulu Maltepe'de başladı

Maltepe Belediye Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen ve Kartal...

II. Yerel Yönetimler Okulu Maltepe'de başladı

Maltepe Belediye Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen ve Kartal...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
II. Yerel Yönetimler Okulu Maltepe'de başladı

Maltepe Belediye Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen ve Kartal Belediyesi, SODEV TÜSES ile SSD işbirliğinde düzenlenen Yerel Yönetimler Okulu'nda ilk ders, 10 Nisan  Salı günü Küçükyalı Kültür Merkezi Serince Salonu'nda gerçekleşti. II. Yerel Yönetimler Okulu'nun açılışına ve ilk dersine yaklaşık 300 kişi katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Doç. Dr. Gökhan Günaydın'ın yaptığı açılış konuşmasında organizasyonda emeği geçen tüm kuruluşlara teşekkürlerini belirterek; yerel yönetimlerin anayasadaki tanımı, merkezi ve mahalli idarelerin teşkilat yapısından ve il özel idarelerinden söz etti.

Günaydın'ın açılış konuşmasının ardından söz alan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Yerel Yönetim Okulu'nun ilk dersinde Kentsel Dönüşüm'ün tanımının iyi algılanması gerektiğinin altını çizerek yaptığı konuşmada; “Kentsel dönüşümün tanımının iyi yapılması, algılanması ve uygulayıcılar tarafından sosyal demokrat ilkeler dahilinde hayata geçmesi gerekir. Kartal'da kentsel dönüşümün ranta dönük değil, halka dönük bir planlama çalışmasıyla gereken tavrı gösterdik. Bu anlamda planlar, plan notları, haklar değişti. Ancak halkın menfaatine dönük olarak değişti” dedi.

17  Mayıs'ta son bulacak olan II. Yerel Yönetim Okulu eğitim programında önümüzdeki günlerde Türkiye'de Yerel Yönetim Anlayışı, Ekolojik Planlama, Toplumsal Refah – Kent Ekonomisi, Siyaset, Yerel Yönetim ve Etik, Büyükşehir Belediyeciliği Örneği 1984-2004, Yerel Yönetimlerde Katılım, Denetim ve Kent Konseyleri, Kentsel Dönüşüm ve İmar Planlama Uygulamaları İstanbul, Türkiye'de Sosyal Demokrat Belediyecilik Deneyimleri, Göç, Kentsel Yoksulluk ve Belediyelerin Yoksullukla Mücadele Yöntemleri, Yerel Yönetim Deneyimleri, Sosyal Demokraside Yerel Yönetim Anlayışı dersleri verilecek.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3