‘Hanım Şef' kursiyerleri sertifika aldı

Ümraniye Belediyesi İŞKUR ile birlikte yürüttüğü ‘Hanım Şef' projesiyle..

‘Hanım Şef' kursiyerleri sertifika aldı

Ümraniye Belediyesi İŞKUR ile birlikte yürüttüğü ‘Hanım Şef' projesiyle..

28 Haziran 2014 Cumartesi 10:51
‘Hanım Şef' kursiyerleri sertifika aldı

Ümraniye’de ‘Hanım Şef’ kursiyerleri sertifikalarını aldı

Ümraniye Belediyesi İŞKUR ile birlikte yürüttüğü ‘Hanım Şef’ projesiyle mesleki eğitim alan kursiyerlere sertifikalarını dağıttı. Belediye sertifikalarını alan kursiyerlere aldıkları mesleki eğitim kapsamında işe yerleştirdi.

Ümraniye Belediyesi Aralık 2013’de ‘Hanım Şef’ projesini hayata geçirerek; eşi olmayan, çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan veya eşi çalışamayacak durumda olduğu için geçim mücadelesini üstlenmiş olan kadınlara iş imkânı sağlamaya devam ediyor. Belediye, Hanım Şef projesi kapsamında; pasta ve yemek eğitimine 6 ay boyunca devam eden kursiyerlere sertifikalarını vermek için bir program düzenledi. Programa, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, Dünya Yetimler Eğitim Vakfı (Dünyev) Başkanı Prof.Dr Yüksel Çavuşoğlu, Ümraniye İŞKUR Müdürü Yaşar Efiloğlu, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan yardımcısı Birol Hayal, Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Belediye Başkan yardımcıları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, kurs öğretmenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Keman ve ney eşliğinde başlayan törende açılış konuşması yapan Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürü Gözde Gül Bilir; “Hanım Şef projesiyle, kadınlarımızın çalışma hayatına atılmasında özgüven oluşturmak ve ev ekonomilerine katkıda bulunmaları hedeflendi” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan yardımcısı Birol Hayal; “Konfüçyüs’ün dediği gibi insanlara balık vermeyin, balık tutmayı öğretin. Ümraniye Belediyesi de vermiş olduğu hizmetlerle bunu en iyi uygulayan Belediyedir” dedi. Birol Hayal, ‘Hanım Şef’ projesiyle Ümraniyeli hanımlara sağladığı imkânlardan dolayı Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür etti.

Başkan Hasan Can;  “Bu projenin her tarafında insanlık var”

Törende söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Ailesine katkı sağlamak için çırpınan, çaresiz kadınlarımıza belediye olarak biz neler yapabiliriz? diye düşündük ve çalışmalarımıza başladık. Türkiye bugün büyüyen, gelişen ve her boyutuyla insanları kucaklayan bir ülke oldu. 10 yıl önce engelli diye bir durumdan haberdar olmayan ve ne kadar engellisi olduğunu bilmeyen Türkiye, bugün 3 tane engelli çocuğa bakan anneye 2 bin TL’nin üzerinde maaş veren bir ülke haline geldi. Bugün burada İŞKUR ile beraber düzenlediğimiz, 6 aydır eğitim alan ve işe yerleştirdiğimiz kardeşlerimizin sertifika törenini yapıyoruz. Kursa giden kardeşlerimizin çocuklarını ise, sosyal sorumluluk kapsamında kreşimize göndererek rahat bir ortamda yetişmelerini de sağladık. Bu projenin her tarafında insanlık var. Bu insanlık, bizim inancımızdan gelenek ve göreneklerimizden kaynaklanıyor” dedi.

Ümraniye İŞKUR Müdürü Yaşar Efiloğlu ise konuşmasında; “İŞKUR olarak, iş arıyorum diyen herkese bir danışman görevlendirerek iş bulmaya çalışıyoruz. İşverenlere de, işi bilen elemanlarla çalışma fırsatı sunuyoruz. Amacımız, işsizin iş sahibi olması için gücümüzü sonuna kadar kullanmaktır. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, kurstan mezun olan kardeşlerimizi’ de tebrik ediyorum” dedi.

Program sonunda; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can proje ortağı, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun’a ve çocukların huzur içinde zaman geçirmelerini sağlayan Sevim Anne Anaokulu sahibi Sevim Karagöz’e meslek edindirme kurslarında kursiyerler tarafından yapılan altın yaldız işlemeli tabak hediye etti. Program, kursiyerlere sertifika dağıtımının yapılması ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.

 

Son Güncelleme: 28.06.2014 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3