Gelgeç, ÇEKSİAD başkanlığına aday

ÇEKİSAD üyesi işadamı Abdullah Gelgeç, "Bölgemize, sanayicimize ve...

Gelgeç, ÇEKSİAD başkanlığına aday

ÇEKİSAD üyesi işadamı Abdullah Gelgeç, "Bölgemize, sanayicimize ve...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Gelgeç, ÇEKSİAD başkanlığına aday

ÇEKİSAD üyesi işadamı Abdullah Gelgeç, "Bölgemize, sanayicimize ve işadamlarımıza en iyi bu çatı altında faydalı olabilirim" diyerek gelecek hafta yapılacak kongre öncesi adaylığını açıkladı.

2 yıldır ÇEKSİAD üyesi olan, son dönemde de sanayi komisyon başkanlığını başarıyla sürdüren işadamı Abdullah Gelgeç, önümüzdeki hafta yapılacak kongre öncesi adaylığını açıkladı. 10 yıldır Çekmeköy'de ticaretle uğraşan, onlarca ülkeye ihracat yapan ve GESSAT  yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Gelgeç, bu başarısını ÇEKSİAD başkanı kimliğiyle de sürdürmek istiyor. "Bölgeme, sanayicimize ve işadamlarımıza en iyi bu çatı altında faydalı olabilirim" diyen Abdullah Gelgeç, ÇEKSİAD başkanlık adaylığını ilk kez gazetemiz Flashaber aracılığıyla duyurdu.

"Bölgemize daha çok faydamız olacaksa bu çatı altında olsun"

Abdullah Gelgeç adaylık sürecini ve bu fikrin nasıl oluştuğunu şöyle özetledi: "2 senedir ÇEKSİAD üyesiyim. Son dönemde komisyon üyesi olarak yönetim toplantılarına da katılıyorum. Yönetimin 'Biz artık yorulduk, taze kan lazım' demeleri bende başkanlık adayı fikrini oluşturdu. Hem bölgemize hem de iş adamlarımıza bundan sonra faydamız olacaksa bu çatı altında olsun istedik. 10 senedir Çekmeköy'de oturuyorum. Bölgemize faydalı olmak bizim sosyal sorumluluğumuz gereği, bu faydanın da en güzelini ÇEKSİAD çatısı altında yapacağımı düşünüyorum."

Başkan adaylığı noktasında arkadaşlarının kendisini motive ettiğini de söyleyen Gelgeç, "Adaylığımın karar noktasında elbette bir kamuoyu yoklaması yaptım. Görüştüğüm arkadaşlarım da beni bu yönde motive etti. Mevcut başkan ve yönetim de tavırlarıyla benim adaylığıma olumlu bakmaları beni mutlu etti" dedi.

""

"Bu bayrağı daha ileriye taşıyacağız"

ÇEKSİAD'ın bölgede güçlü ve aktif olmasının başkan olduğu takdirde kendisi için büyük bir avantaj olacağını da ifade eden Gelgeç, "Bu bayrağı daha ilerilere taşımak istiyorum. Yeni bir yönetim, taze kan ve yeni bir heyecan demek. Bu heyecan ve yenilik yeni bir sinerji oluşturacaktır. Eski yönetimden devam etmek isteyen arkadaşlarımız varsa onların tecrübelerinden elbete ki yararlanmak isteriz. Bu yeni arkadaşlarımızın yeni görevlerine daha çabuk adapte olması noktasında da faydalı olacaktır. Ancak ağırlık olarak tabii ki yeni isimlerle yola devam edeceğiz.  Geçmiş dönemdeki, başta dernek başkanımız Bilent Dündar olmak üzere arkadaşlarımız bugüne kadar büyük bir özveriyle çalıştı. Onları yok saymak elbette ki olmaz."

"Tarafsızlığımızı koruyacağız"

ÇEKSİAD'ın bu kadar başarılı olmasında tarafsız olmasının önemli bir payı olduğunu söyleyen Abdullah Gelgeç, bu misyonu aynen sürdüreceklerini söyledi. Gelgeç, "Yeni dönemde ÇEKSİAD'ın tarafsız ve dengeli yönetimini sürdüreceğiz. Biz neticede siyasi bir parti değiliz, biz iş adamı derneğiyiz. Bu yüzden derneğin tarafsızlık ilkesini aynen devam ettireceğiz. Kişilerin siyasi görüşü olur ancak derneğin olmaz. Dernek sadece TÜSİAD ve MÜSİAD gibi görüş bildirir. Ülke ve bulunduğu bölgenin faydası için duyarlı olması son derece önemli" dedi.

"Bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağız"

Dernek olarak daha güçlü olmanın en önemli yolunun dürüst, ilkeli ve başarılı işadamlarının olmasına bağlayan Abdullah Gelgeç, görev aldığı takdirde bu yönde çalışmalarının olacağını söyledi.  "Derneğimiz çatısı altında önemli sanayici ve işadamımız bulunuyor. Bu aileyi daha da büyütüp genişletmek bizim bir diğer hedefimiz" diyen Gelgeç, "Bölgede dürüst, İlkeli ve başarılı işadamı olup da derneğimize üye olmayan arkadaşlarımız varsa onların katılımlarını sağlayacağız. Makro anlamda ülke ve bölge ekonomimize katkı sağlamak ancak 'tek ses' olmakla mümkündür, bu güzelliği hep beraber paylaşmak istiyoruz. Bir derneğin kuruluş amacı bir araya gelip çıkar sağlamak değildir. Tam tersi bir araya gelip oluşturduğu güçle bölgesine faydalı olmaktır. 'Bölgemize daha çok nasıl faydalı olabiliriz'i düşünmek ve bunları uygulamaktır" dedi. 

"Kurumlarla barışık olacağız"

İş başına geldiği takdirde ÇEKSİAD olarak yerel yönetici ve kurumlarla olan iyi ilişkilerin aynen devam edeceğini söyleyen Gelgeç, bu konuda ise şunları söyledi: "Görev aldığımız takdirde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerel yöneticilerimizle olan iyi ilişkilerimizi aynen sürdüreceğiz. Yerel yöneticilerle ilişkilerimizin iyi olması herkes için faydalı olacaktır. Kurumların barışık olması her zaman avantajdır."

""

"Önce üyelerimizin menfaati"

"Bizim için en önemlisi üyelerimiz olacaktır" diyen Abdullah Gelgeç, "Üyelerimizin haklarını korumak bizim asli görevimiz olacak. Üyelerimizin beşeri ve ticari ilişkilerinin artarak devam etmesini sağlayacağız. İlişkiler geliştikçe diyalog gelişir, bunun da ticari başarılar getireceği kanısındayım. Dernek içinde birbirlerini tanımayan 500 üyeden ziyade, birbirini tanıyan az sayıdaki üye daha verimli olur. Dernek çatısı altında 'ben' değil de 'biz' olursak daha verimli olacağız" dedi.

Şimdilik sadece aday olduğunu söyleyen Abdullah Gelgeç, "Eğer üyelerimiz kongrede bize bu görevi verirlerse mutluluk ve şevkle bu bayrağı taşımaya hazırız" dedi.

Haber: Gürhan Demirtaş

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3