?Erişilebilir Tuzla'da ?Mutlu Aile'ler yaşayacak

?Erişilebilir Tuzla'da ?Mutlu Aile'ler yaşayacak

17 Mart 2013 Pazar 18:02
?Erişilebilir Tuzla'da ?Mutlu Aile'ler yaşayacak

Tuzla'da, kaymakamlık ve belediyenin öncülüğünde gerçekleştirilen ?Erişilebilir Tuzla' projesinin final sunumu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı törenle yapıldı. Düzenlenen törende, Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi öncülüğünde İstanbul Şehir Üniversitesi'nin akademik desteğiyle başlatılan Mutlu Aile projesinin de tanıtımı yapıldı. 

Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Oktay Saral, Osman Boyraz, Tülay Kaynarca, Mehmet Domaç ile çok sayıda davetli katıldı.
Engellilerin tüm kamu hizmetlerine erişebilmesini kapsayan Erişilebilir Tuzla projesi ile Tuzla'da eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamu kurumlarında düzenlemeler yapıldı. Start verilen Mutlu Aile Projesi'nde ise, yetkin 40 psikolojik danışman aracılığıyla evlilik hazırlığı yapan ve evli çiftlerin sağlam bir aile yapısı kurmalarına destek olacak çalışmalar yapılacak. Toplumun yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen projede, Tuzla'da 15 bin kişiye, ev, işyeri, kahvehane, dernek vb. gibi ortak kullanım alanlarında gönüllülük esasıyla eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilecek.

""

Evlilikteki en önemli 6 soruna çözüm aranacak
İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi, proje koordinatörü Prof. Dr. Medaim Yanık, projenin ana unsurlarının evlilik geliştirme ve nikah öncesi evlilik eğitimi ile evlilik danışma merkezi olduğunu söyledi. Halka bulundukları mekanlarda ulaşacaklarını belirten Yanık, "Kadın erkek ilişkileri, evlilik ve boşanma, evliliklerde uyuşmazlık, evliliği etkileyen ruhsal rahatsızlıklar, evliliği dinamitleyen haller ve iletişim konularında, evlilikte yaşayan en önemli 6 sorunu çözmeye, halkımızı bilinçlendirmeye çalışacağız. Evlilikte en sık yaşanan vakaları değerlendireceğiz. Bu konularda çiftlerimize beceri ve  farkındalık kazandıracağız. Tuzla'nın daha mutlu olmasına katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

""

Yazıcı: "Sağlıklı aile, sağlıklı toplumdur"
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sağlığın sadece fiziki değil aynı zamanda ruhsal ve sosyal halin iyi olması anlamını da taşıdığını vurguladı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nın 2500 gönüllüsü ile 7000  aileye ulaştığını hatırlatan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, aile yapısının toplum yapısını yansıttığını söyledi. Başkan Yazıcı, "Sağlıklı toplumu oluşturabilmek için en çekirdek yapı olan aile ile ilgilenmeliyiz. Öncelikle sosyal olarak ruhen iyi bir halin oluşması için en uca ulaşarak, çalışarak, çekirdek yapıda aile, anne, çocuk, babaya destek sağlarsak toplumunun tamamına fayda sağlamış oluruz. Biz toplumun her noktasına giderek, bütün sivil inisiyatifiyle toplumun en kılcal damarlarına kadar ulaşacağız" dedi.

""


Heybet: "Başarılı bir model olacak"

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, her 2 projenin örnek bir model olduğunu söyledi. Kurumsal işbirliği, özveri ve gönüllü katılımla projeleri hayata geçirdiklerini belirten Kaymakam Heybet, "Sosyal ve toplumsal ölçekli problemlere karşı aile kurumunu güçlendireceğiz. Projemiz her aileye dokunmayı ve ona konuk olmayı hedefliyor. Başarılı bir model olacak" şeklinde konuştu. Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, projedeki işbirliği, finansal katkısı ve projedeki kritik önemi nedeniyle Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'yı tebrik etti.


Vali Mutlu, projeyi İstanbul'a örnek gösterdi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tuzla'yı her zaman mutlu bir ilçe olarak tanıdığını söyledi. Tuzla'da Kaymakamlık ve belediye başta olmak üzere sivil toplumun işbirliğinin halkın mutluluğunu oluşturduğunu belirten Vali Mutlu, "Mutlu Aile Projesi'nin İstanbul'daki bütün ilçelere örnek olmasını, diğer ilçelerimizde de uygulanmasını arzuluyorum. Öğrenmenin yaşı yok, aileyi ne kadar mutlu tutarsak geleceğimiz de o kadar güçlü olacak. Mutlu aile, mutlu toplumun, güçlü devletin en güçlü dayanağıdır" ifadesini kullandı.

Bakan Şahin: "Herkes bu kadar duyarlı olsa..."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'yı duyarlılığı nedeniyle tebrik etti. Sosyal politikaların hem anayasal hak hem de ecdat mirası olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, "İnsana dokunan belediyecilik böyle olur. Keşke herkes bu kadar duyarlı bir şekilde sosyal belediyeciliği güçlendirse" temennisinde bulundu.
Konuşmasında evlilikler ve boşanmalar ile ilgili istatistiki bilgiler veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Sevginin, saygının, sorumluluğun en temel yaşandığı aile kurumu zayıflatılınca geriye bir şey kalmıyor. Ailenin önemini, anne babanın kıymetini, çocukların sorumluluğunu bilgilendirmek, onları dış etkenlere karşı dirençli hale getirmek zorundayız. Siz, insanları bir yere toplayarak anlatmıyorsunuz. Zor olanı tercih edip onların ayağına, onlara ulaşabileceğiniz her mekana gidiyorsunuz. Yaşamın içinde yapacağınız bu hizmetin başarılı olacağına inanıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Erişilebilir Tuzla projesinin finalinde 80 engelli vatandaşa akülü sandalye hediye edildi, evlilik eğitimine katılan çiftlere sertifikaları verildi.


 Bakan Şahin, Gönül Elleri Çarşısı'nı ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, programın ardından Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nı ziyaret etti.

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile Gönül Elleri Çarşısı'nı gezen Bakan Şahin, Başkan Yazıcı'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve ekibine teşekkür etti. Bakan Şahin, "Burayı gördüğümüz zaman her yönden, yani engellilerin akülü arabasından tutun da bir çocuğun, bir kadının, bir nişanlı kızın evlenmesi için gerekli olan gelinliğin, damatlığın ve ev eşyalarının içinde olduğu çok güzel bir mekan. Kendi içinde çok güzel bir organizasyon var. Sayın Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız çok entegre çalışıyorlar, birlik ve beraberlik içinde. Tuzla'daki herkesin ihtiyacını giderecek bir çalışma yapmış durumdalar" dedi.

Başkan Yazıcı'nın bu çalışmayla sosyal belediyecilik adına çok önemli bir fark oluşturduğunu ifade eden Şahin, toplumun gönlüne inmenin yolunun fakir-fukarayı gözetmekle gerçekleşebileceğini aktardı. Şahin, sosyal belediyeciliğin temel bakış açısının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'ye yayıldığını belirtti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın organizasyonu başarılı bir şekilde yürüttüğünü ifade eden Bakan Şahin, Gönül Elleri Çarşısı'ndaki Kadın Kent Gönüllüleri'ne de çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72