Dünya Bilecikliler Günü Kartal'da kutlandı

Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği ve Kartal Belediyesi işbirliği

Dünya Bilecikliler Günü Kartal'da kutlandı

Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği ve Kartal Belediyesi işbirliği

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Dünya Bilecikliler Günü Kartal'da kutlandı

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği ve Kartal Belediyesi işbirliğiyle Dünya Bilecikliler Günü, Bileciklilerin ve Kartallıların coşkulu katılımı ile kutlandı.

Kutlama günü Bileciklilerin Ankara Caddesi'nden Kartal Meydanı'na yaptıkları yürüyüş ve Bilecik yöresine ait halk oyunları ile başladı. Etkinliklere İstanbul Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel, İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt, Hamza Çebi, Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik eski Milletvekili Yaşar Tüzün, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kartal Belediyesi'nin Kardeş Belediyesi olan Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve çok sayıda Kartallı katıldı.

Kartal Meydanı'nda kurulan sahnede İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı İbrahim Yılmam açılış konuşması yaptı. Konuşmasına başta hemşerileri olmak üzere tüm emekçilerin, Türkiye'nin birliği, bütünlüğü ve kalkınması için çaba ve emek verenlerin Dünya Bilecikliler Günü'nü kutlayarak devam eden Yılmam, “Bizleri yalnız bırakmayan Bilecik Belediye başkanı Selim Yağcı'ya ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz' e kendisini buradan Bilecikli ilan etmek istiyorum, hepinizin huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı İbrahim Yılmam'ın konuşmasının ardından pop müzik sanatçısı İlkay Sipahi sahneye çıktı. İlkay Sipahi yaklaşık bir saat süren canlı performansı ile kutlamaya gelen vatandaşlara müzik ziyafeti yaşattı.

Dünya Bilecikliler Günü'nde Bileciklileri yalnız bırakmayan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptığı konuşmada; “Ben kendimi Bilecikli görüyorum, ben kendimi Anadolulu görüyorum, ben kendimi Kartallı görüyorum, bugün 11.11.2011; bugün Bilecikliyim diyebilirsiniz ama yarın herkesin Kartallıyım demesini istiyorum” dedi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı' ya altında 11.11.11 yazan fincan takımı hediye etti. 

Dünya Bilecikliler Günü kutlamalarında sahneye çıkan Mehteran Takımı'nın yaklaşık yarım saat kadar verdiği konser vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi. Ünlü sanatçı Sümer Ezgü birbirinden güzel türküleriyle meydana gelen vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Konser esnasında Bilecik yöresinden halk oyunları izleyicileri büyüledi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3